Aeromodelism, Slanic Prahova: Campionatul Mondial 2014, in Mina Mihai

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

In perioada 1-4 aprilie 2014, in Mina „Mihai” din localitatea Slanic Prahova se desfasoara editia a 27-a a Campionatului Mondial de Aeromodelism pentru aeromodele de interior (fara motor sau comanda radio), clasa F1D.

Competitia, la care vor fi prezenti sportivi seniori si juniori de pe 4 continente, este organizata de catre Federatia Romana de Modelism, sub egida Federatiei Aeronautice Internationale (FAI), impreuna cu Salina Slanic Prahova si autoritatile locale.

Evenimentul debuteaza marti, 1 aprilie, cu antrenamentele oficiale si ceremonia de deschidere, iar concursurile au loc in zilele de 2, 3 si 4 aprilie, pe parcursul a doua runde in fiecare zi, programate sa inceapa la orele 10:00, respectiv 14:00. La finele acestora, vor fi premiate cele mai bune performante la individual si pe echipe, precum si cel mai lung zbor.

Printre tarile reprezentate in concurs se numara Australia, Republica Ceha, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Japonia, SUA si Romania.

Tot in Mina „Mihai” de la Slanic Prahova, Fundatia Aeromodelismul Romanesc organizeaza, in perioada 30-31 martie 2014, openul international pentru aeromodele de interior F1D, Memorial Otto Hints. (foto: 1hss.org)