Alergare montana, Brasov: Ultramaratonul Transylvania 100k, start la Castelul Bran

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia „Transilvania 100” din Brasov anunta completarea calendarului competitional intern si international cu o pereche de doua concursuri de alergare ultra care vin in intampinarea apetitului crescand al alergatorilor din tara si strainatate pentru acest gen de competitii.

Organizatorii evenimentului, promovat sub numele generic „Transylvania 100k”, editia 1, ii invita pe toti cei care doresc sa isi incerce limitele in decorul mirific al Masivului Bucegi, sa se alinieze la linia de start in curtea Castelului Bran in data de 17 mai 2014, la ora 6:00, la una din cele doua curse, de 100 km respectiv 50 km.

In speranta ca si alergatorii din Romania vor prinde gustul pentru acest gen de competitii si ca isi vor incerca limitele si in acest mod prin care se pot imbina placerea de a calatori in natura cu sportul preferat, organizatorii au incercat sa faca acest concurs atragator atat prin traseele alese, cat si prin noutatea de a parcurge traseul de 100 km fara intreruperi, oferind astfel o noua provocare, aceea de a alerga chiar si pe timpul noptii.

Puncte de calificare la Ultra-Trail du Mont-Blanc

In plus, pentru a mari interesul competitorilor, toti cei care vor termina concursurile in timpul limita vor fi recompensati, pe langa obisnuitele suveniruri de cursa, si cu puncte de calificare la toate cursele din seria Ultra-Trail du Mont-Blanc astfel: 3 puncte pentru 100 km si 1 punct pentru 50 km. (vezi site-ul UTMB).

Prin aceasta, organizatorii vor sa ofere dovada ca tot ce-au facut pana acum si ce vor face in continuare va fi pentru ca „Transylvania 100k” sa devina un eveniment de prestigiu pe plan intern si international. O provocare in plus pentru alergatorii romani este participarea masiva a alergatorilor straini, dintre cei peste 55 de inscrisi pana acum, majoritatea fiind cetateni straini!

Traseele competitiei

Traseele alese ofera posibilitatea alergatorilor de a intalni pe parcursul concursului toate tipurile de poteci, de la cele care urca serpuit prin paduri sau prin abrupturi cu piatra, pana la potecile de pe creste sau cu iarba, de pe platoul alpin.

Totodata, concurentii vor atinge puncte importante din Masivul Bucegi, in ordinea parcurgerii, cum ar fi Culmea Tiganesti, Cabana Malaiesti, Varful Omu, Pestera, Babele, Valea Cerbului, Busteni, Piatra Arsa, Lacul Bolboci, seile Strunga si Strungulita, Moieciu de Sus, Valea Gaura si altele.

Organizatorii ii invita, de asemenea, pe toti cei ce vor sa dea o mana de ajutor la buna desfasurare a competitiei ca voluntari, parteneri sau sponsori, sa ii contacteze la adresele de e-mail sau la numerele de telefon aflate pe site-ul oficial, www.transylvania100k.com. (comunicat: Asociatia „Transilvania 100”)