Alergare montana: Cozia Mountain Run

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Cozia Mountain Run (editia a 6-a) este un concurs organizat sambata, 1 iulie 2017, de catre Asociatia Pegas Triatlon Club si Asociatia Noi Orizonturi Familia, cu scopul de „a promova alergarea in aer liber, in orice conditii meteorologice, de a promova Parcul National Cozia, monumentele si lacasurile de cult din zona si, nu in ultimul rand, de a promova traditiile si obiceiurile locale”.

Intrecerea din Masivul Cozia isi are startul si sosirea in zona Barajului Turnu, mai exact in incinta campingului Manastirii Turnu. Cozia Mountain Run 2017 are trei curse distincte, cu trasee de lungimi diferite, in functie de nivelul de pregatire al participantilor:

- Traseu Cozia (30 km, start ora 9);

- Traseu Stanisoara (21 km, start ora 9);

- Traseu Turnu (4 km, start ora 9:05).

Categoriile de varsta pentru primele doua curse (Cozia si Stanisoara) sunt identice la masculin si feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani.

Cozia Junior este un concurs de alergare pentru copii (3- 14 ani), cu traseu (lungimi diferite de la o tura de 250 metri la patru ture, adica la 1.000 metri) in interiorul campingului Manastirii Turnu.

Ca si la celelalte editii, alaturi de organizatori vor veni si partenerii obisnuiti: Primaria Calimanesti, Administratia Parcului National Cozia, Consiliul Judetean Valcea, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Valcea. (Foto: Horatiu Vrapcea/ Cozia Mountain Run 2016)