Alergare montana: Siria Winter Trail

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Siria Winter Trail este o competitie sportiva atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti, cu scopul promovarii alergarii montane de distanta scurta si medie in Muntii Zarandului, comuna Siria, judetul Arad. Are loc in ziua de sambata, 25 februarie 2023, evenimentul fiind organizat de Asociatia Turistica In Amonte.

Siria Winter Trail promoveaza patrimoniului natural si istoric a comunei Siria, imbinand turismul cu alergarea montana prin parcurgerea unor trasee montane avand ca obiective de interes: Cetatea Siriei, Manastirea Feredeu si Schitul Feredeu.

Competitia este compusa din trei curse: 

1. cursa de 6 km cu 200 m diferenta de nivel.

2. cursa de 15 km cu 760 m diferenta de nivel.

Traseul concursului se va desfasura pe trasee turistice marcate pe urmatoarea ruta: Siria - spre Saua Cazan – Manastirea Feredeu - Monumentul Turistului - Siria. 

3. cursa de 24 km cu 1.200 m diferenta de nivel.

Traseul de semimaraton se va desfasura pe trasee turistice marcate pe urmatoarea ruta: Siria - spre Saua Cazan – Manastirea Feredeu - Schitul Feredeu - Varful Carciuma - Valea Almasului - Siria.

Traseul este alcatuit preponderend din poteci turistice marcate ca atare, poteci ale localnicilor, drumuri forestiere si drumuri publice asfaltate, si va fi semnalizat de catre organizatori cu benzi de marcaj si/ sau sageti de directionare. 

Programul zilei de sambata, 25 februarie 2023:

- ora 08:00-09:30, ridicare kituri de la Caminul Cultural Siria;

- ora 09:30-09:45, sedinta tehnica;

- ora 10:00, startul pentru cursele de 15 km si 24 km;

- ora 10:30, startul pentru cursa de 6 km;

- ora 14:30, sosirea din toate cursele;

- ora 15:00, festivitatea de premiere.

Siria Winter Trail face parte din proiectul A.T.I.A. Trail Trilogy - (A.T.T.), alaturi de Siria Vertical Loop 2h si Medieval Trail Race, competitii de alergare montana diferite ca distante, diferenta de nivel si concept, si care se vor desfasura pe parcursul anului 2023, iar concurentii vor puncta atat individual, cat si in clasamentul final A.T.T. (credit foto: Siria Winter Trail/ Gabi Cozma)