Atletism, alergare pe sosea: Brasov Running Festival

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Organizatorii Brasov Running Festival informeaza ca detinatoarea recordului mondial feminin la maraton, Mary Keitany, este ambasadorul evenimentului de la Brasov, din cartierul  Coresi. Atleta din Kenya a castigat Maratonul de la Londra in anul 2017, cu timpul de 2:17:01, record care de atunci nu a fost doborat.

Brasov Running Festival este un eveniment de două zile, care va cuprinde o varietate de curse pe sosea, de la cele dedicate copiilor si juniorilor cu lungimi de 800 metri, 1.200 metri si 3 kilometri, la cursele de amatori de 5K si 10K si cea mai spectaculoasă proba a manifestarii, cursa de 10K, dedicata elitelor din top 30 mondial. Aceasta va avea loc duminica, 25 septembrie.

Cursa de 10K din cadrul Brasov Running Festival face parte din elita curselor de alergare certificate Elite World Label, alături de doar alte 23 de competitii de pe continent. Este singura competitie din Romania care a primit certificarea Elite World Label si este unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei.

Mary Keitany si-a anuntat retragerea pe 22 septembrie 2021 din cauza unei accidentari la spate, dupa o cariera stralucita care a consacrat-o ca una dintre cele mai performante maratoniste din istorie. Keitany a castigat de patru ori maratonul de la New York si de trei ori la Maratonul de la Londra, detinand, in acelasi timp, titlul mondial la semimaraton.