Auto – viteza in coasta, Paltinis: CN Dunlop 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Intre 21 si 23 septembrie 2012,  la Paltinis vor avea loc etapele a 13-a si a 14-a din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, intreceri ce se vor derula pe celebra urcare catre statiunea sibiana, speciala pe asfalt inclusa si in Raliul Sibiului – etapa in calendarul Intercontinental Rally Challenge 2012.

 „Orasul Sibiu are traditie in lumea sporturilor cu motor din Romania asa ca, din acest an, am decis sa aducem aici si o etapa de viteza in coasta. Urcarea spre Paltinis este o proba legendara si cred ca se potriveste perfect pentru o astfel de competitie”, a spus Sorin Itu, organizatorul acestui eveniment sportiv.

Cele doua etape se vor desfasura vineri si duminica, pe parcursul a cate doua manse fiecare, ce vor lua startul la orele 14:30. Programul celor doua zile va incepe la ora 8:30 dimineata, ultima cursa fiind programata pentru ora 17:30. Circulatia va fi deschisa temporar doar intre orele 13:00 si 14:00.

Startul se va da de la Curmatura Stezii, iar traseul are o lungime totala de 5,1 kilometri pana pe platoul Valari. Panta maxima este de 36%, iar diferenta de nivel de la start la sosire este de 377 metri. Inscrierile pentru cele doua etape au inceput pe 3 septembrie si se vor incheia pe 17 septembrie.

 „Sper ca revenirea curselor de coasta la Sibiu sa fie primita cu acelasi interes ca si celelalte competitii din lumea sporturilor cu motor organizate in oras. Sunt sigur ca in cele doua zile vom avea parte de un spectacol total si imi doresc ca pe traseu sa vina cat mai multi suporteri. Raliul Sibiului a devenit deja o traditie in oras si acelasi lucru vrem sa se intample si cu etapa de viteza in coasta”, a mai spus Sorin Itu. (foto: autostiri.ro)