Automobilism – Sinaia: Masini de epoca la Castelul Peles

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Orasul Sinaia va deveni sambata, 16 iunie 2012, un simbol al elegantei pe patru roti, aici urmand sa aiba loc, pentru a doua oara, un concurs dedicat automobilelor ce readuc in prim plan parfumul vremurilor de altadata.

Organizat de catre Retromobil Club Romania, Concursul de Eleganta Sinaia se va desfasura pe Domeniul Regal Peles, sub Inaltul Patronaj al MS Regele Mihai I al Romaniei.

Vehiculele istorice vor putea fi admirate intre orele 10:00 si 16:00, un juriu international, compus din membri provenind din Romania, Grecia si Ungaria urmand sa decida catre care, din cele 43 de automobile inscrise, se vor indrepta premii precum „Best of show” sau „Cel mai bine conservat vehicul istoric”, dar si masinile care se vor afla pe podiumurile grupelor antebelice (sport/cabriolet, sedan), postbelice (cabriolet, sport/coupe, sedan) sau „Fabricat in Romania”. Pe langa aceste premii, va fi acordat in premiera si „Premiul Publicului”, in baza voturilor spectatorilor.

Cea mai veche masina din concurs este un Cadillac model A Runabout din anul 1903, iar cele mai „tinere” participante sunt un Mercedes 350 SE si o Dacia 1301, fabricate in 1979.

Evenimentul se va incheia cu turul orasului si cu festivitatea de premiere la Cazinoul Sinaia, programate intre orele 19:00 si 20:00.

Concursul de Eleganta Sinaia este organizat in parteneriat cu Primaria Sinaia si Muzeul National Peles, dorindu-se a fi o reeditare cu vehicule de epoca a Concursului de Eleganta si Confort organizat in 1935 la Sinaia de catre Automobil Clubul Regal Roman. (foto: adevarul.ro)