Campionatele Balcanice de Atletism (Pitesti)

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Ce-a de-a 75-a editie a Balcaniadei la atletism este programata la Pitesti, la Complexul Sportiv Nicolae Dobrin, in zilele de 25-26 iunie. Campionatele Balcanice de Atletism (denumirea oficiala a intrecerii) reprezinta un eveniment sportiv organizat de Federatia Romana de Atletism (FRA), impreuna cu Asociatia Federatiilor Balcanice de Atletism.

Si-au anuntat participarea delegatii din Albania, Armenia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Croatia, Georgia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Turcia si Romania.

„Cea mai veche competitie regionala din sportul olimpic numarul unu, Balcaniada, a fost creata, experimental, inca din 1929, când la Atena, au concurat sportivi din Romania, Turcia si tara gazda, Grecia, pentru ca incepand din 1957 la competitie sa ia parte, oficial, si reprezentantele sexului frumos”, ne comunica organizatorii.

Sambata, 25 iunie, prima sesiune incepe la ora 9:30, cu proba de 100 metri garduri la heptatlon (feminin). Sesiunea a doua debuteaza la ora 15:30, cu proba de saritura in inaltime la decatlon (masculin), ce va fi urmata, de la ora 17, de festivitatea oficiala de deschidere.

Duminica, 26 iunie, concursul se reia cu sesiunea cu numarul 3, de la ora 9:30, cu proba de 110 metri garduri la decatlon. Startul in ultima sesiune (a 4-a) a evenimentului de la Pitesti (judetul Arges), se da la ora 16:45 (aruncarea sulitei - decatlon). (foto: Cristian Barbu)