Cheile Turzii Race: escalada, alergare montana, mountain bike si triatlon

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Incepand de maine, 27 iunie 2014, si pana duminica, 29 iunie, in Rezervatia Naturala Cheile Turzii se desfasoara, in premiera, Cheile Turzii Race, eveniment ce le propune practicantilor de sporturi montane 3 probe cu clasamente distincte: escalada in teren de aventura, alergare montana si mountain bike, precum si un concurs de triatlon, cu timp limita 12 ore, care le cuprinde pe toate acestea.

Proba de escalada are loc sambata, 28 iunie, intre orele 8:00 si 20:00, si aduce in competitie echipe formate din cate 2 concurenti, cu varste peste 16 ani, care vor parcurge 90 de trasee, in regim maraton. In functie de punctajul obtinut, vor fi premiate primele 3 echipe, la categoriile masculin, feminin si mixt.

Tot sambata este programata si proba de mountain bike, Bike Race Cheile Turzii, o proba de anduranta (1 ora + 1 tur) desfasurata, individual sau in stafete de cate 2 persoane, pe un traseu care va fi anuntat la fata locului, in cadrul sedintei tehnice.

Proba de alergare montana, Cross Running Cheile Turzii, are loc duminica, 29 iunie, incepand cu ora 10:00, pe doua ture de traseu ce strabate drumuri forestiere si poteci, insumand 22 km lungime si o diferenta de nivel de peste 1640 m. Startul si sosirea vor avea loc pe platoul din fata bazei de salvare Salvamont Cheile Turzii, iar clasamentul se va face pe categorii de varsta peste 16 ani, la individual, respectiv pe categoriile masculin, feminin si mixt, pentru cei care aleg sa concureze in stafeta (4 persoane).

Concursul de triatlon are loc sambata, intre orele 8:00 si 16:00, participarea facandu-se in echipe de cate 2 persoane, masculine, feminine sau mixte.

Evenimentul este organizat de catre cluburile sportive Extrem Explorer si Clujul Pedaleaza, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Cluj, Consiliul Judetean Cluj si primariile Mihai Viteazu, Sandulesti, Petrestii de Jos si Turda.

Inscrierile se pot face pe www.ctrace.ro, dar si la Centrala de Escalada Cluj Napoca (Str. Horea 8) sau la fata locului. Taxa de participare este 70 lei/ echipa pentru escalada, 60 de lei pentru ciclism MTB, 60 de lei individual sau 200 de lei stafeta la cross running si 120 de lei pentru cei care aleg sa concureze la triatlon.