Ciclaton: 5 zile de ciclism in peste 10 orase din Transilvania

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Fondat in 2014, Ciclaton este primul eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania dedicat exclusiv sustinerii educatiei.

„Proiectul isi propune sa puna in miscare rotile educatiei, prin sustinerea proiectelor educationale non-formale, care au potentialul de a schimba in bine parcursul copiilor si tinerilor implicati in activitati. Ciclaton a fost «construit» de o echipa de voluntari, pasionata de un ritm de viata sanatos si dinamic si care-si propune sa transmita ceva mai departe comunitatii in care traim.

La eveniment iau parte ciclisti amatori si profesionisti deopotriva, care pedaleaza pentru cauzele pe care le sustin. Toate cauzele educationale au in comun pasiunea celor ce sunt implicati in ele, indrazneala de a privi provocarea din alt unghi si de a oferi metodelor traditionale o alternativa proaspata, viabila”, am retinut din comunicatul organizatorilor (Fundatia Adept Transilvania).

Acestia recomanda participantilor sa foloseasca biciclete cursiere, dar sunt acceptate si mountain-bike (MTB)-urile. La Ciclaton 2015, traseul complet trece prin peste 10 orase si are o lungime de 658 km:

- Prima zi (2 septembrie), Sibiu - Sighisoara - Targu Mures;
- A doua zi (3 septembrie), Targu Mures - Reghin - Cluj Napoca;
- A treia zi (4 septembrie), Cluj Napoca - Huedin - Albac;
- A patra zi (5 septembrie), Albac - Deva;
- Ultima zi (6 septembrie), Deva - Alba Iulia - Sibiu.

Informatii complete sunt postate pe site-ul oficial al evenimentului. (foto: Ciclaton 2014 by foto4ever.ro)