Ciclism montan cross-country: din statiunea Baile 1 Mai la Rio de Janeiro

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Cupa Crater XCO Betfia este organizata in zilele de 1-2 august, in statiunea Baile 1 Mai din judetul Bihor, de catre Clubul Sportiv Velo Sport Oradea. Acum, in 2015, avem de-a face cu a 5-a editie a intrecerii, care figureaza ca si concurs UCI Class 2-Men Elite inscris in calendarul Uniunii Cicliste Internationale, de rang international, si care conteaza direct pentru calificarea ciclistilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia) din 2016.

Traseul se afla in padurea din apropierea localitatilor Baile 1 Mai si Betfia, la 8 km de municipiul Oradea si la 2 km de statiunea Baile Felix. Zona unde, in perioada anilor 1995-2000, s-au organizat mai multe concursuri de ciclism montan cross-country.

La competitie iau parte copii, ciclisti amatori si ciclisti profesionisti. Daca ziua de sambata, 1 august e rezervata formalitatilor de concurs (inclusiv sedinta tehnica cu managerii echipelor), ziua de duminica, 2 august, ii e dedicata intrecerii propriu-zise. Astfel, starturile sunt programate de la ora 10 (amatori), ora 12 (categoria Elite), ora 14:01 (copii) si ora 14:15 (Family).

Cupa Crater XCO Betfia isi are festivitatea de premiere la ora 15. (foto: velo sport oradea)