Ciclism MTB, Brasov: Avalanche On The Rocks 2014, downhill in Postavarul

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Duminica, 28 septembrie 2014, la ora 13:00, mountain bikerii cei mai bravi si mai iscusiti iau din nou cu asalt creasta Postavarului pentru a dovedi cel mai complex traseu de concurs din tara, traseul Avalanche – On The Rocks.

Dupa cum bine stiti de anul trecut, Avalanche – On The Rocks este un eveniment unic in Romania: o competitie de mountain biking gravitational la cel mai inalt nivel, care ii atrage pe cei mai buni rideri din tara si nu numai. Startul concursului este in masa, iar cine ajunge primul in Brasov este marele castigator!

Avalanche – On The Rocks ramane o provocare pentru fizic si psihic, pentru participanti si pentru sustinatorii care ii vor aclama pe concurenti de-a lungul minunatelor poteci care serpuiesc in jurul orasului Brasov. Cei care isi doresc sa fie in varful podiumului trebuie sa amestece omogen indemanarea, agilitatea, rezistenta, indrazneala, dar trebuie sa aiba si o excelenta strategie.

Ramanem fideli startului electrizant de tip Le Mans, riderii fiind din nou nevoiti sa-si croiasca drum printre rivalii lor catre bicicletele care ii vor astepta cuminti, pentru a-i purta pana jos de tot, in vale.

Traseu

Prima parte reprezinta garantia spectacolului, fiindca acolo riderii se vor duela cot la cot si se vor cerne pana la intrarea in padure. Drumul Rosu, cu pietrele lui inselatoare si avid de viteza, este o incercare care nu trebuie subestimata!

Ne intram in rol si ne lansam din creasta, strabatem notoriul V al partiei Kanzel, atenti la virajul de stanga, taiem partiile Doamnei si Ruia, parcurgem acul de par din dreptul cabanei Julius Römer (Postavarul) si ne ducem ata inspre partea superioara a Zidului Mare, ocolind lacul de acumulare din Poiana Ruia.

De acolo ne imbratiseaza padurea, dar si urcarile Drumului Cavalerilor, pana in Crucurul Mare, de unde incepem coborarea nemiloasa, pe single trail-ul ingust si aprig care duce in Valea cu Apa, o poteca la fel ca un vin bun, ce se rafineaza cu timpul.

Nu ne lasam pacaliti de zonele de plat care alterneaza cu urcari si secvente line de coborare, spre Poiana Stechil si Saua Tampei, fiindcă si ele ascund elemente naturale ce se vor biruite. Atentie si la liniile alternative, care pot oferi si posibilitati de depasire nesperate!

Ultima bucata este un desert cu radacini si piatra, asa cum ii place oricarui mountain biker complet, si este reprezentata de coborarea supertehnica din Saua Tampei, pe dupa gradini, pana in zona de sosire de pe aleea de sub Tampa, in apropierea complexului Agrement, adica cireasa de pe tortul evenimentului.

Intreg traseul este pe buna dreptate una dintre cele mai clasice rute ale mountain biking-ului din Romania, fiind parcurs de peste 20 de ani de biciclisti, cu ai sai 12 km si aproape 1100 m diferenta de nivel, plus zonele de viteza mare, unde 60-70 km/h sunt ceva obisnuit.

Inscrieri si taxa de participare

Participantii vor accesa pagina oficiala www.OnTheRocks.ro pentru inscrieri si le vor confirma la fata locului, in zilele de vineri, 26 septembrie, si sambata, 27 septembrie, la Race Office. Numarul de participanti este limitat la 150. Race Office-ul ramane amplasat in zona de finish, de langa complexul Agrement.

Taxa de participare este de 100 lei si in ea sunt incluse 3 urcari din Brasov pana in Postavarul, doua pentru antrenamente si una pentru concurs.

Premii

Premiile au o valoare totală de 12.000 lei, in bani si produse, si se adreseaza celor mai rapizi trei din fiecare clasa de concurs: Fete, Juniori, Masters, Elite.

Bonus!

Surpriza de anul acesta este ca vom contopi Avalanche – On The Rocks cu un Demo Day Cannondale in premiera pentru Romania! Cei interesati vor putea testa modele premium de la celebra marca din Pennsylvania, pentru a-si da seama pe viu ce separa un Cannondale de alte biciclete. Gama oferita spre test este compusa din binecunoscutele Scalpel, Trigger si Jekyll, dar plusam si cu Synapse–ul din carbon, pentru pasionatii de ciclismul rutier, si cu noul 29er electric Tramount!

Program

Vineri, 26 septembrie

15:00 – 19:00 – Confirmarea inscrierilor la race office-ul din Brasov, din zona de sosire, si preluarea pachetelor de concurs care contin numarul de start si cipul

Sambata, 27 septembrie

08:00 – 10:00 – Confirmarea inscrierilor la race office-ul din Brasov, din zona de sosire, si preluarea pachetelor de concurs care contin numarul de start si cipul

08:00 – 15:30 – Acces cu autobuzul si cu telecabina pentru antrenamente obligatorii

19:00 – 19:30 – Sedinta tehnica cu toti participantii in zona de sosire de sub Tampa

Duminica, 28 septembrie

08:00 – 12:30 – Acces cu autobuzul si cu telecabina in zona de start

13:00 – 13:30 – Alinierea bicicletelor si a riderilor la start

13:30 – startul in concurs

Atenţie! Cine nu este la start până la ora 13:00 isi pierde locul!

16:00 – 16:30 – Ceremonia de premiere

Toate informatiile despre concurs, formulare de inscriere, regulamente, liste de rideri inscrisi, comunicate, imagini si asa mai departe le gasiţi pe pagina oficiala www.OnTheRocks.ro si pe www.facebook.com/playbike.OnTheRocks. (comunicat si sursa galerie foto: Mary / divainbocanci.ro)