Ciclism MTB in nocturna, Bucuresti: MoonTimeBike 2014, Parcul Tineretului

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Ca in fiecare an, la final de sezon, mountain bike-ul pune stapanire pe Parcul Tineretului, transformat in traseu montan pentru cei mai buni 150 de rideri din Romania. Chiar daca sunt obisnuiti sa participe mai mult pe trasee montane, organizatorii Primei Evadari, cei de la NoMad, au venit cu o alternativa perfecta care sa concureze cu ambientul montan natural, chiar in mijlocul capitalei.

35 km de traseu pentru cei mai buni rideri din tara

Cei mai buni 150 de rideri din Romania se vor alinia la start pe 18 octombrie 2014, incepand cu ora 18:00, in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Gheorghe Sincai) intr-o aventura de 35 de kilometri (7 tururi de aproximativ 5 km – cel mai bun timp per tura fiind de aproximativ 11 minute). Traseul va fi unul destul de dificil, chiar si pentru cei experimentati, presarat cu urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris sau scari.

Acest eveniment spectaculos se va desfasoara la lumina facliilor si a frontalelor, Parcul Tineretului devenind scena crepusculara a competitiei ce aduce la start elita mountain bike-ului din tara. Fiind o competitie cu nivel ridicat de dificultate, la start au fost acceptati doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare, sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere regasit pe www.moontimebike.ro.

Campioni pe drumuri de munte sau pe sosea

Printre cei care vor lua startul la cea de a treia editie MoonTimeBike se numara, pe langa castigatorul de anul trecut Lucian Logigan (castigatorul editiilor 2013 si 2014 de la Prima Evadare si actualul Campion Balcanic la XCO), Attila Madaras, actualul campion national la maraton MTB, Tudor Oprea, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Atena, Kelemen Arpad, campion national la maraton MTB 2013 si Ionut Sdraila, actualul campion national la maraton MTB U23. Din zona ciclismului de sosea si-au anuntat deja participarea Alex Ciocan, Marian Frunzeanu si Alexandru Stancu.

Concurs foto pentru amatori sau profesionisti

Asadar, daca doriti sa veniti sa vedeti mountain bike de calitate, sunteti asteptati sambata, 18 octombrie, incepand cu ora 18:00. Intrarea este libera, iar spectatorii isi pot incuraja concurentii preferati nu numai in zona de start si finis (Parcul Tineretului – intrarea dinspre Gheorghe Sincai), ci si pe traseu, unde vor exista mai multe zone amenajate. Fotografii amatori sau profesionisti sunt si ei invitati pentru ca cele mai apreciate fotografii vor fi premiate cu vouchere valorice Foto Hobby si accesorii Think Tank Photo, intr-un concurs foto cu si despre MTB XCO si multa actiune.

Cateva cuvinte despre organizatori

NoMad Multisport, clubul sportiv care organizeaza cel mai mare maraton mtb din estul Europei, Prima Evadare (peste 2800 de participanti), cu una din cele mai bune si vizibile echipe de MTB din tara - NoMad Merida CST, a creat, marcat si intretinut diferite trasee de ciclism montan, inclusiv cele din zona Viscri – Saschiz facute impreuna cu Fundatia Adept. Clubul organizeaza in diferite forme de asociere cel mai mare concurs mtb corporate – Skoda Velo Challenge si Transilvania Bike Trail Race. MoonTimeBike se bucura de sustinerea partenerilor entuziasti Samsung Galaxy S5, Foto Hobby, Think Tank Photo, High5. Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.moontimebike.ro sau pe pagina de facebook oficiala www.facebook.com/MoonTimeBike. Persoana de contact: Daniel Sardan / presedinte Club Sportiv Nomad Multisport dan@nomadmultisport.ro / www.nomad-team.ro. (comunicat si sursa galerie foto: Mary / divainbocanci.ro)