Ciclism off road si pe sosea: Cursa Dunarii Calarasene

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Pe 27-28 septembrie 2014, Smartatletic va invita sa petreceti un weekend pe doua roti, cu doua zile de competitie intr-o zona superba din Romania, in judetul Calarasi, la Cursa Dunarii Calarasene. Evenimentul face parte din proiectul „Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii Calarasene prin ecoturism” si este finantat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Unitatea Administrativ Teritoriala – Judetul Calarasi.

Cursa Dunarii Calarasene este un concurs ciclist de masa, dedicat amatorilor, la cele mai inalte standarde de organizare si implementare, conform regulilor Federatiei Romane de Ciclism (FRC) si a Uniunii Cicliste Internationale (UCI). Timp de trei zile, judetul Calarasi se transforma in spatiu de curse pe biciclete, care dezvaluie locuri spectaculoase pe cursul Dunarii calarasene, ce urmeaza a fi amenajate in patru trasee cicloturistice si intr-un traseu de pescuit, accesibile oricarui pasionat (fost, prezent sau viitor) de mersul pe bicicleta.

Ziua de vineri, 26 septembrie, este dedicata preluarii kiturilor de concurs si sedintei tehnice, dar si unei ture de recunoastere. Sambata va avea loc proba de MTB, pe un traseu de aproximativ 56 km, cu start festiv din centrul orasului Calarasi si finish in acelasi loc. A doua zi, duminica, are loc intrecerea pe sosea, care se va intinde pe o distanta de peste 100 km. Participantii pot alege unul din cele doua trasee (MTB & sosea) sau se pot inscrie la ambele competitii, in functie de nivelul de pregatire fizica.

Inscrierea la concurs este gratuita, locurile sunt limitate. Se poate inscrie orice persoana cu varsta minima de 14 ani. Exista 90 de locuri la concursul de sosea si 180 de locuri la MTB. Inscrierile se fac pe site-ul smartatletic.ro, sectiunea CursaDunarii. La finish, toti participantii sunt asteptati cu medalii si cate o portie de peste, iar cei mai buni vor fi premiati. Fondul de premiere este de aproximativ 10.000 de lei si reprezinta cupe, diplome, produse si/sau echipamente sportive.

Pentru ultimele noutati legate de aceasta competitie, accesati site-ul www.smartatletic.ro/cursadunarii si pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene.

Cursa Dunarii Calarasene este un eveniment organizat de Smartatletic in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, in calitate de beneficiar al proiectului „Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii calarasene prin ecoturism”, finantat  prin Programul Operational pentru Pescuit – POP 2007-2013, si in parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism si Clubul de Ciclism Calarasi. (comunicat Smartatletic)