Ciclism si alergare montana in Brasov – Cheile Rasnoavei Adventure 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Iubitorii sporturilor montane si ai peisajelor impresionante oferite de catre muntii judetului Brasov (Postavaru, Bucegi, Piatra Craiului) sunt asteptati in weekendul 28-29 iulie 2012 sa ia parte la cea mai ampla competitie dedicata lor, organizata de catre Crina Coco Popescu, singura alpinista din lume care a terminat Circuitul Seven Volcanoes, alaturi de echipa Clubului Montan Altitudine din Rasnov, impreuna cu care a atins performante inscrise in Cartea Recordurilor.

Evenimentul va cuprinde 5 concursuri ce vor avea ca loc de start si sosire zona de acces in Cheile Rasnoavei (zona cabanei Cheia), participantii avand de parcurs, fie in alergare, fie cu bicicleta, trasee de dificultate medie ce strabat drumuri forestiere sau trasee turistice.

 

Concursuri si categorii

Primele trei competitii vor avea loc sambata, in aceasta zi fiind programate un maraton de mountain bike (57 km), o proba de duatlon individual (18 km + 21km) si o cursa de mountain bike (18 km), duminica fiind rezervata alergarii montane, in probele de maraton (42,195 km) sau semimaraton (21km).

Intrecerile se vor desfasura pe categoriile de varsta  sub 21 ani, 21 - 30 ani, 31 - 44 ani si peste 45 ani (inclusiv), atat la masculin, cat si la feminin, si sunt adresate celor care au implinit 18 ani. Vor fi admisi si minori, insa cei cu varsta cuprinsa intre 15 si 17 ani vor avea nevoie de acordul scris al parintilor, iar cei sub 15 ani vor trebui sa fie insotiti de unul dintre acestia pe toata durata traseului si sa aiba experienta in participarea la astfel de concursuri.

Concurentii clasati pe primele trei locuri ale fiecarei competitii, atat in clasamentul general, cat si pe grupe de varsta, vor fi recompensati cu premii in bani, in valoare totala de 41.200 lei.

 

Inscrieri

Inscrierile se fac pana la data de 27 iulie, pe www.cheilerasnoaveiadventure.blogspot.com, taxa de participare pentru maratonul de mountain bike, maratonul de alergare de 42,195 km si pentru duatlon fiind 60 de lei pana la data de 15 iulie si 90 de lei dupa aceasta data, pentru fiecare concurs, iar pentru cursa de mountain bike si cea de alergare montana concurentii urmand sa plateasca 40 de lei pana pe 15 iulie, respectiv 70 de lei dupa aceasta data, de asemenea, pentru fiecare competitie. (foto: pagina de Facebook „Cheile Rasnoavei Adventure 28-29 iulie 2012”)