Concurs de alergare la Fagaras, de Ziua Copilului

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sub sloganul „Pasiune pentru miscare, beneficii pentru sanatate!”, la Fagaras (judetul Brasov), in ziua de sambata, 3 iunie 2017, are loc o competitie de alergare, denumita „Campion pentru Sanatate - Concurs de Alergare pentru Copii”.

Aflat la editia cu numarul 4, evenimentul este organizata de catre Microcercul de Educatie Fizica si Sport Fagaras, in parteneriat cu Primaria Municipiului Fagaras, Liceul Tehnologic Dr. Ioan Senchea Fagaras, Scoala Gimnaziala Ovid Densusianu, Clubul Sportiv Scolar Fagaras, Casa Municipala de Cultura si diferiti sponsori (organizatii nonguvernamentale - Fundatia Comunitara Tara Fagarasului, AVE Fagaras, firme si entitati implicate in miscarea sportiva de masa).

„Acest concurs de alergare pe distante mici nu este o competitie. Nu trebuie sa ajungem primii! Este suficient sa participam si sa aratam importanta miscarii pentru sanatate. Participantii trebuie sa incerce sa-si demonstreze tehnica si rezistenta la alergare, sa dea un exemplu de vointa celor care privesc, celor care sunt pasivi fata de fenomenul sportiv si indiferenti fata de propria stare de sanatate. Campioni vor fi toti copiii si parintii care vor participa la aceasta actiune, pentru ca important este sa participi!”, ne informeaza prof. Aurelian Curticapean, sufletul proiectului.

„Participantii la aceasta manifestare sportiva sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului competitiei, iar prin prezenta lor, sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament oficial si ale legislatiei aplicabile.

Scopuri si obiective

- Crearea unei atitudini pro-sport a copiilor de varsta scolara si stimularea acestora sa participe la evenimente sportive de masa care au ca obiectiv major constientizarea beneficiilor miscarii asupra sanatatii.

- Atragerea unui numar cat mai mare de participanti, promovarea alergarii in aer liber si promovarea miscarii pentru sanatate, ca baza a dezvoltarii psiho-fizice si relatilor interumane, pentru populatia scolara de toate varstele.

Cine participa? Copiii de varsta scolara cuprinsi in clasele pregatitoare si clasele 1-12, indiferent de statutul de elev legitimat sau nelegitimat la un club sau asociatie sportiva.

Locatie:  Parcul Regina Maria - Stadionul Municipal Fagaras -pista de atletism sau alta locatie.

Data desfasurarii: sambata, 3 iunie 2017 sau duminica, 4 iunie (daca ploua si sunt conditii meteo nefavorabile). Durata: programul total dureaza aproximativ 3 ore, din care o ora si jumatate - doua ore concursul propriu-zis.

Categorii de varsta (7) si distante de alergare

- copii +7 ani ani inscrisi in clasele pregatitoare, 200 m;

- copii inscrisi in clasele a 1-a si a 2-a (fete, baieti), 300 m;

- copii inscrisi in clasele a 3-a si a 4-a (fete, baieti), 400 m;

- copii inscrisi in clasele a 5-a si a 6-a (fete 600 m, baieti 800 m);

- copii inscrisi in clasele a 7-a si a 8-a (fete 800 m, baieti 1.000 m);

- copii inscrisi in clasele a 9-a si a 10-a (fete 800 m, baieti 1.000 m);

- copii inscrisi in clasele  a 11-a si a 12-a (fete 800 m, baieti 1.000 m).

Programul evenimentului de la Fagaras

Ora 9, sosirea participantilor;

Ora 9-9:45, verificarea si validarea competitorilor, inscrierea copiilor”, ne-au transmis, pe larg, organizatorii actiunii de la Fagaras.