Concurs de taiat busteni in Poiana Brasov, la Zilele Forestierului

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

La Hotelul Alpin din Poiana Brasov se desfasoara, in zilele de 4 si 5 septembrie, editia 2014 a traditionalei sarbatori a lucratorilor si companiilor din industria de exploatare si prelucrare a lemnului, Zilele Forestierului.

Evenimentul marcheaza debutul anului forestier (1 septembrie) si este organizat de catre Asociatia Forestierilor din Romania (ASFOR) si Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL), care ii aduc in competitie joi, de la ora 14:00, pe  cei mai buni manuitori ai fierastraului mecanic, din Romania.

Concursul de taiat busteni are loc pe pajistea Hotelului Alpin, in conformitate cu regulamentul international al competitiilor profesional – sportive, si va cuprinde 4 probe desfasurate contracronometru: proba de pregatire a fierastraului mecanic, proba de curatire de craci a unui bustean, proba de taiere combinata si proba de taiere de precizie.

Printre participantii la aceste intreceri se afla si Vasile Babata, campion mondial la proba de doborare, in cadrul Campionatului Mondial desfasurat la Poiana Brasov in anul 1994.

La Zilele Forestierului din Poiana Brasov este asteptata prezenta, in ultima zi, a ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, d-na Doina Pana.