Cupa Mondiala de Catarare pe Gheata 2012 – etapa Busteni

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Unii dintre cei mai buni cataratori din lume vor fi prezenti la Busteni, intre 9 si 11 februarie 2012, pentru a lua parte la etapa romaneasca a Cupei Mondiale de Catarare pe Gheata (UIAA Ice Climbing World Cup) din acest an. Competitia va avea loc la baza partiei Kalinderu, pe o structura artificiala complexa, construita in anul 2010 si acoperita cu gheata mentinuta de un sistem de refrigerare adus din Canada.

In prima zi a evenimentului, de la ora 18:00, la baza partiei va avea loc festivitatea de deschidere si prezentarea concurentilor, intrecerile urmand a se desfasura, in cadrul probelor de dificultate si viteza, incepand de vineri, de la ora 9:15. Ziua de duminica este rezervata semifinalelor si finalelor, programate cu incepere de la aceeasi ora.

Concursul de la Busteni este organizat de catre Clubul Alpin Roman, in colaborare cu Primaria Busteni si Federatia Romana de Alpinism, sub patronajul Uniunii Internationale a Asociatiilor de Alpinism si Escalada. El reprezinta a patra etapa a Cupei Mondiale de Catarare pe Gheata 2012, dupa cele desfasurate in Coreea (14-15 ianuarie), Elvetia (20-21 ianuarie) si Franta (2-4 februarie) si inaintea ultimei etape, programata intre 8 si 10 martie in Rusia.

Intrarea este libera, iar inscrierile in competitie se fac pana la data de 31 ianuarie. Mai multe detalii gasiti pe www.iwcbusteni.ro.