Cupa Mondiala de Sarituri cu schiurile, Rasnov 2015

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Pentru a doua oara, dupa succesul editiei de anul trecut, Rasnovul este gazda a doua  etape de Cupa Mondiala feminina la sarituri cu schiurile, eveniment ce aduce in competitie cele mai bune saritoare ale lumii pe trambulina de 100 de metri a Bazei Olimpice de pe Valea Carbunarii.

Concursurile pentru puncte in clasamentul mondial au loc sambata si duminica, 7-8 februarie 2015, incepand cu ora 13:30, si vor fi precedate de sarituri de proba, programate de la ora 12:00. Vineri, de la ora 14:00, are loc antrenamentul oficial.

Pe trambulina de la Rasnov, acolo unde anul trecut japoneza Sara Takanashi reusea cea mai lunga saritura, de 100,5 metri, castigand si ambele etape, anul acesta si-au anuntat participarea, pana in prezent, concurente din Austria, Franta, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Cehia, Slovenia, SUA, Norvegia, Finlanda si Romania. Printre acestea se numara Sara Takanashi, Carina Vogt, prima campioana olimpica din istorie, la Soci, sau Daniela Iraschko-Stolz, campioana mondiala si vicecampioana olimpica, prima saritoare care a zburat peste 200 de metri, la Bad Mitterndorf, in anul 2003.

In concursul din acest an, tara noastra va fi reprezentata de sportiva Dana Haralambie (17 ani), legitimata la ACS Sacele, si de Bianca Stefanuta, de la CSS Brasovia, care va zbura pentru prima data pentru Romania in cadrul Cupei Mondiale feminine.

Etapele 10 si 11 din programul sezonului 2014-2015 al Cupei Mondiale feminine de sarituri cu schiurile sunt organizate de catre Federatia Romana de Schi Biatlon, sub egida Federatiei Internationale de Schi, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului si Primaria Rasnov, cu sprijinul OMV Petrom. Accesul spectatorilor este liber. Pentru mai multe detalii accesati www.skirasnov.ro. (foto: zimbio.com)