EcoMarathon la Moieciu de Sus

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Comuna Moieciu este localitatea din zona Branului cu cele mai multe sate in componenta, sase la numar: Moieciu de Sus, Cheia, Moieciu de Jos, Drumul Carului, Pestera si Magura. Natura a fost generoasa cu oamenii locului si le-a oferit tot ce le trebuie pentru a profita, din plin, de potentialul turistic al imprejurimilor. Iar cum mediul inconjurator si turismul fac buna casa cu sportul si cu tot ceea ce inseamna miscare si un stil de viata sanatos, competitia EcoMarathon 2016 si-a gasit gazda perfecta pentru a-si atrage competitorii si a-si dezvolta proiectul sportiv ajuns acum la editia a 7-a.

Maratonul de la Moieciu de Sus

Ecomarathon Moieciu de Sus este organizat sambata, 7 mai, de Centrul de Ecologie Montana si are in program trei curse. Cursa de maraton (sau marathon - cum le place organizatorilor s-o mai numeasca) are o lungime totala de aproximativ 42 de kilometri si se imparte in 3 parti: prima, de 14 kilometri, urmeaza traseul Moieciu de Sus-La Mandru-Fundata-Moieciu de Sus; a doua, de circa 15 kilometri, puncteaza reperele Moieciu de Sus-Culmea Lunga-Valea Lunga-Cheile Gradistei-Fundata-Moieciu de Sus; iar a treia, de 13 kilometri, incheie intrecerea de alergare de rezistenta, pe traseul Moieciu de Sus-La Bisericuta-Valea Bangaleasa-Poiana Gutanu-Poiana Plesii-Moieciu de Sus.

Concursuri de cros si pentru copii

Crosul are un traseu de circa 14 kilometri, sinonim cu prima etapa a Ecomarathon-ului. Cursa copiilor, denumita EcoKids, asteapta la linia de start participanti (baieti si fete) la categoriile de varsta  3-4 ani (300 metri de alergare pe asfalt), 5-6 ani (300 metri asfalt), 7-9 ani (600 metri asfalt), 10-13 ani (1.200 metri, teren variat), 14-17 ani (1.900 metri, teren variat).

Punctul de start si sosire al tuturor curselor este centrul satului Moieciu de Sus, la Casa de Cultura, zona in care se va tine si festivitatea de premiere, de la ora 18. Ecomarathon-ul si crosul incep la ora 9, iar cursa copiilor - la ora 16.

Sport si recreere in natura

Dincolo de concursul in sine, pe parcursul celor trei zile cat dureaza evenimentul sportiv din judetul Brasov (6-8 mai), toti cei prezenti acolo isi vor petrece timpul liber intr-un mod placut, bucurandu-se de natura si ale sale peisaje de vis, socializand si luand contact cu istoria, traditiile si obiceiurile locului.

Pentru ziua de sambata, dupa concurs, mai pe inserat, organizatorii au pregatit o petrecere (orele 19-23), la Centrul de Ecologie Montana, a carei atmosfera va fi intretinuta de o „seara de chitara”. (foto: Mihai Benea/ EcoMarathon)