Escalada pe gheata, Busteni: Cupa Mondiala 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Cataratori de valoare, din Romania si din afara ei, vor fi prezenti la Busteni, intre 7 si 9 februarie 2013, pentru a lua parte la cea de-a patra etapa a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata de anul acesta.

Competitia este organizata de catre Clubul Alpin Roman, in colaborare cu Primaria Busteni, Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism si Federatia Romana de Alpinism si Escalada, si are loc la baza Partiei Kalinderu, pe structura artificiala acoperita cu gheata.

Intrecerile se vor derula in cadrul probelor de dificultate si de viteza, desfasurate la masculin si feminin, care vor incepe joi la ora 16:00, iar vineri si sambata de la orele 9:00. Finalele celor doua probe sunt programate sambata, incepand cu ora 12:00.

Etapa romaneasca a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata a fost precedata de cele din Coreea de Sud (12-13 ianuarie), Elvetia (18-19 ianuarie) si Italia (26-27 ianuarie) si va fi urmata de ultima etapa a competitiei, ce va avea loc intre 8 si 10 martie la Kirov, in Rusia. Mai multe detalii gasiti pe www.iwcbusteni.ro si pe www.theuiaa.org.