Escalada pe gheata, Busteni: Cupa Mondiala 2014

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Intre 15 si 18 ianuarie 2014, in statiunea Busteni din judetul Prahova se desfasoara cea de-a doua etapa, din acest sezon, a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata.

Competitia are loc la baza partiei Kalinderu, pe structuri artificiale masurand 25 m inaltime si acoperite partial cu gheata, unde peste 90 dintre cei mai buni cataratori ai lumii, fete si baieti, se vor intrece in cadrul probelor de viteza si dificultate.

Concursul, dotat cu premii de peste 10.000 de euro, este organizat de catre Clubul Alpin Roman, impreuna cu Primaria Busteni si Ministerul Tineretului si Sportului, sub egida Uniunii Internationale a Asociatiilor de Alpinism.

Alaturi de reprezentantii Romaniei, la eveniment si-au anuntat participarea concurenti din Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea, Elvetia, Franta, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA si Ukraina.

Etapa romaneasca a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata se desfasoara dupa cea din Coreea de Sud si va fi urmata de cele din Elvetia, Franta, Italia si Rusia. Pentru mai multe detalii accesati www.iwcbusteni.ro.