Escalada si bouldering la Brasov si Sfantu Gheorghe

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cu beneficii fizice, psihice si mentale, boulderingul si escalada nu tin cont de varsta. Sunt sporturi care solicita atat muschii, cat si mintea. Escalada si boulderingul se pot practica in Brasov si Sfantu Gheorghe la Natural High Gym, respectiv Adrenalin Climbing Gym.

 Brasov: Natural High Gym

Cataratorii de toate varstele, indiferent de sex, inaltime sau greutate pot trai clipe unice, printr-o escapada la sala de escalada Natural High Gym din Brasov (incinta fostei uzine Metrom). Sala din Colonia brasoveana face parte din circuitul competitional al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. Inaugurata de 3 ani, sala are o suprafata totala de escalada de 600 mp: 350 mp pentru escalada, 250 mp pentru bouldering, peste 7000 de prize si mai mult de 300 de spituri pentru traseele de escalada. Sala din Brasov, cu cel mai mare climbing wall din Romania, este destinata atat incepatorilor, cat si cataratorilor medii si avansati. De asemenea, ofera peste 50 de trasee de escalada, cu diferite grade de dificultate, plus 50 de trasee de bouldering. Natural High Gym e deschisa de luni pana vineri (orele 17,00-22,00), dar si sambata (orele 12,00-18,00). Preturi practicate: o intrare in sala - 18 lei; 4 intrari/ luna – 60 lei; 8 intrari/ luna – 80 lei; acces nelimitat/ luna – 95 lei. Elevii si studentii beneficiaza de reduceri de 10%, iar prescolarii de 20%. La Natural High Gym Brasov aveti posibilitatea sa inchiriati echipamentul de escalada/ bouldering: un ham - 5 lei, espadrile – 10 lei; carabiniera cu gri-gri – 5 lei, saculet de magneziu – 2 lei. Incepatorilor li se preda, gratuit, un minicurs (inclusiv notiuni minime de securitate). Cat despre cei dornici sa invete cat mai multe despre arta cataratului, sunt organizate cursuri, cu instructori certificati: un curs de escalada si boulder de 8 sedinte (o sedinta de 90 minute) costa 310 lei. Zona de relaxare la Natural High Gym: minibar, sector presa etc. Tot aici au fost construite vestiare prevazute cu dusuri. Pe langa activitatile de agrement, sala poate fi folosita si de profesionistii in domeniu.

Sfantu Gheorghe:  Adrenalin Climbing Gym

Sala de boudering Adrenalin Climbing Gym din Sfantu Gheorghe are o inaltime de 4,20 m si o suprafata catarabila (100 mp), asigurata cu saltele, plus accesoriile de rigoare. Intr-un cuvant, profesionisti sau nu, iubitorii cataratului pot practica boulderingul in sala din Sfantu Gheorghe in conditii optime. Un instructor recunoscut de Federatia Romana de Alpinism si Escalada este prezent, pentru instructaj practic si teoretic. Sala de bouldering este deschisa luni, miercuri, vineri si sambata, intre orele 17,00-18,30 pentru copiii pana in 14 ani, iar de la orele 18,30 la 21,00, pentru avansati si seniori. De la sala de bouldering din Sfantu Gheorghe se pot inchiria espadrile si saci cu magneziu. La sfarsitul lunii mai 2010, Adrealin Climbing Gym a organizat, in colaborare cu Federatia Romana de Alpinism si Escalada, Campionatul National de Bouldering pentru copii si juniori. Nu in ultimul rand, pentru copii, in vacanta de primavara, la Rametea, judetul Alba, se organizeaza tabere specifice (4-7 zile).