Escalada – Targu Jiu: Sohodol Climb 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

La poalele muntilor Valcan, in Cheile Sohodolului, aflate la doar 17 km de orasul Targu Jiu (judetul Gorj), va avea loc, intre 21 si 23 septembrie 2012, Festivalul de escalada Sohodol Climb, in organizarea Vertical Spirit si Alpin Club Carpatic.

Participantii se vor putea catara pe toate cele aproximativ 120 de trasee existente in zona, cu grade de dificiltate diferite, precum si pe cele 30-35 de trasee noi, ce vor fi amenajate cu prilejul festivalului din acest an.

Evenimentul sportiv se adreseaza tuturor cataratorilor, din tara si din strainatate, indiferent daca sunt sau nu legitimati la cluburi de profil, care se vor intrece pe categoriile Master Baieti, Fete si Rookie.

Intrecerile vor avea loc doar pe traseele noi, vineri, in intervalul orar 9:00-20:00, si sambata, intre orele 9:00 si 17:00, in cadrul festivalului urmand sa se desfasoare si o competitie de escalada dificultate.

Tot sambata, incepand cu ora 20:00, la Pensiunea Casa Stefanita, situata la intrarea in Cheile Sohodolului, vor avea loc festivitatea de premiere si petrecerea de final, prilej cu care va fi organizata si o tombola cu premii pentru toti participantii.

Inscrierile se pot face pe http://sohodolclimb.verticalspirit.ro, taxa de participare fiind 40 de lei/ persoana.

O parte din suma stransa in urma achitarii acestei taxe va fi donata campionului national si balcanic la bouldering Claudiu Miu, care are nevoie de un tratament in Germania, pentru a invinge o boala necrutatoare. De asemenea, la festival va exista o urna, in care cei care doresc sa il ajute pot dona o suma de bani.