Fabricat in Romania: Vehicule romanesti la Bucuresti, Cluj, Baia Mare si Suceava

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Expozitia vehiculelor autohtone, organizata de catre Retromobil Club Romania, se desfasoara in acest an, in premiera, in 4 orase.

Sub denumirea Fabricat in Romania si ajunsa la a 3-a editie, manifestarea are loc sambata, 23 august 2014, la Bucuresti, Cluj Napoca, Baia Mare si Suceava, aducand in fata publicului vehicule istorice romanesti, dar si „modele care inca nu indeplinesc conditia de vechime pentru a capata acest statut, ca un semnal de alarma asupra disparitiei accelerate a acestora”, conform organizatorilor.

Pentru editia din acest an a expozitiei, Retromobil Club Romania s-a gandit si la cateva momente speciale, cum ar fi prezentarea materialului Dacia 1300 - 45 de ani, a celui dedicat activitatii proiectantului IMS, inginerul Octavian Waszkiewicz, sau prezenta la Cluj Napoca a invitatului de onoare Nicolae Coman, cel care a condus prima expeditie romaneasca transafricana, in anii 1970 – 1971, efectuata cu doua autoutilitare TV 51 si un automobil de teren ARO M461 C.

Locatiile in care se desfasoara evenimentul Fabricat in Romania din acest an sunt:

Bucuresti – Platoul circular de la intrarea in Parcul Tineretului (Palatul Copiilor) (18:00-20:00)

Cluj Napoca – Piata Libertatii (10:00-12:00)

Baia Mare – Piata Millenium (10:00-13:00)

Suceava – Iulius Mall (10:00-14:00)

Participantii se pot inscrie la adresa secretariat@retromobil.ro. Pentru mai multe detalii accesati www.retromobil.ro. (foto: 4tuning.ro)