Festivalul Meseriilor Montane 2013, Zarnesti

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

La sfarsitul acestei saptamani, 24-26 mai 2013, in localitatea brasoveana Zarnesti se desfasoara Festivalul International de Meserii Montane, dar si a 2-a editie a Festivalului Berii.

Evenimentul, organizat de catre Consiliul Local si Primaria Zarnesti, aduce in prim plan meserii, traditii, obiceiuri si produse traditionale, atat din zona montana romaneasca (Brasov, Arges, Bistrita, Targu Mures), cat si din Franta, acolo unde acest festival are loc inca din 1994.

Pe parcursul celor 3 zile, vizitatorii vor putea admira, gusta sau cumpara produse traditionale alimentare si nealimentare prezentate la standurile amenajate in centrul orasului, vor putea asista la demonstratii de tras si taiat lemnul, de salvare din abrupt, precum si la o serie de concerte ce vor avea loc catre seara. Programul detaliat al manifestarilor cuprinde:

 

Vineri, 24 mai

12:00 Deschiderea oficiala la Casa de Cultura Zarnesti

Vizitare standuri

21:00 Concert DJ Rynno si Sylvia, Alexandra Maruntel, Puya

 

Sambata, 25 mai

10:00 Demonstratie de tras lemnul cu cai si taiat in stil Lumberjack vizavi de sediul Parcului National Piatra Craiului (Pe Morminte)

15:00 Demonstratie de salvare din abrupt la Prapastiile Zarnestilor

19:00 Concert: Trupa de dans Amadeus, Moroe Tudor, grupul folk Floare de Colt, Celia, Hara

 

Duminica, 26 mai

Vizitare standuri, inchiderea oficiala

18:30 Concert: Grupul folk Hoinarii Craiului, Andreea Balan, Ansamblul Mugurasii Pietrei Craiului, The DaDa, Ansamblul Craisorii Pietrei Craiului, Ansamblul Piatra Craiului.

 

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Regia Publica Locala a Padurilor Piatra Craiului Zarnesti, Formatia Salvamont Zarnesti si Federatia Oierilor din Romania.