Festivalul Sporturilor Montane: Maratonul Transalpin si Trofeul Jiului

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Intre 20 si 22 iulie 2012, in Muntii Parang va avea loc Festivalul Sporturilor Montane „Transalpin”, organizat de catre Asociatia Drumetii Montane in zona Obarsia Lotrului (judetul Valcea), la intersectia DN 7A (Valea Jiului - Valea Oltului) cu cea mai inalta sosea din tara, DN 67C, cunoscuta sub numele de Transalpina, ce leaga Oltenia de Transilvania.

Avand ca scop, printre altele, promovarea potentialului turistic al zonei si educarea tinerilor intr-un spirit verde, evenimentul va cuprinde doua competitii: Maratonul Transalpin si Trofeul Jiului, dotate cu premii in valoare totala de 5.000 de euro in bani, vouchere si produse.

 

Maratonul Transalpin

Este o competitie de alergare individuala ce va avea loc sambata, 21 iulie 2012, incepand cu ora 8:30, participantii, cu varsta peste 14 ani, urmand a parcurge, pe categoriile masculin si feminin, un traseu de aproximativ 30,4 km. Startul va fi dat la Cabana Silvica, de unde concurentii vor alerga pe drumuri forestiere, poteci turistice marcate si asfalt, pe ruta Cabana Aviatorilor - Lacul Calcescu - VF. Setea Mare - Cabana Aviatorilor - Cabana Silvica.

 

Trofeul Jiului

Reprezentand etapa cu numarul 4 a competitiei „Stafeta Muntilor”, Trofeul Jiului este un concurs outdoor intre echipe formate din 3 persoane, care se vor intrece pe categoriile juniori, seniori si open tot pe 21 iulie, de la ora 7:00. Probele de concurs vor fi raid montan, orientare pe harta, escalada, teste teoretice si proba culturala.

Proba de raid montan pentru categoriile open si juniori se va desfasura pe traseul de aproximativ 18 km: Cabana Silvica - Cabana Aviatorilor - Lacul Calcescu - Cabana Aviatorilor, iar pentru seniori traseul va masura 30,4 km, pe ruta Cabana Silvica - Cabana Aviatorilor - Lacul Calcescu - VF. Setea Mare - Cabana Aviatorilor.

 

Inscrieri

Pentru ambele competitii inscrierile se vor face fara taxa de participare, pe www.festivalul-transalpin.drumetiimontane.ro pana la data de 15 iulie (ora 22:00), sau la fata locului, pe 20 iulie, pana la ora 21:00.

 

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Cabana Obarsia Lotrului si Fundatia Guard Forest. Atat castigatorii, cat si participantii vor fi recompensati cu premii ce insumeaza peste 5000 de euro, oferite de catre sponsorii: Inscriptionari-textile.ro, TehnoPlus Industry, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Goprint.ro, PromotionaleRomania.Ro, Powerball-Romania.com, JocShop.Ro, Lafarge Romania, Craimont.ro, Ibupublishing.ro, Vectords.ro, Ch-center.ro, Cupe-medalii.ro, Minorswing.ro.