Fotbal american: CN 2014, primele meciuri la Baia Mare si Cluj

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Fotbalul american a inceput sa se dezvolte intr-un ritm rapid in Romania si atrage tot mai multi spectatori, cat si jucatori.

In cea de-a 5-a editie a Campionatului National de Fotbal American, care va incepe in 3 mai 2014, s-au inscris un numar record de echipe. Astfel, cele 8 formatii se vor imparti in Conferinta de Nord-Vest si Conferinta de Sud.

Echipa locala si castigatoarea RoBOWL-ului 4 (finala CNFA), Cluj Crusaders, va face parte din Conferinta de Nord-Vest alaturi de Timisoara 89ers si nou formatele, Mures Monsters si Baia Mare Miners.

Conferinta de Sud va fi formata din Bucuresti Rebels, Bucuresti Warriors, Bucuresti Predators si o echipa hibrid compusa din jucatori de la Bucuresti Wolverines si Prahova Thunder, care va debuta in campionat sub numele de Thunder-Wolverines.

Echipele inscrise in campionat se vor confrunta cu adversari din aceeasi conferinta (round-robin). Etapele din cele doua conferinte se vor disputa la o diferenta de o saptamana una de cealalta. Dupa incheierea sezonului regular, primele doua echipe din fiecare conferinta se vor intalni in semifinale. In prima semnifinala, campioana Conferintei N-V se va lupta cu ocupanta locului secund din Conferinta S pentru un loc in finala RoBOWL 5, iar echipa aflata in fruntea Conferintei de S va juca cu ce-a de-a doua pozitionata din conferinta paralela.

Campionatul incepe sambata, 3 mai 2014, la Baia Mare, unde echipa locala va gazdui meciul cu Timisoara 89ers, iar duminica, 4 mai 2014, Cluj Crusaders vor intalni echipa mureseana pe terenul de rugby din Parcul Sportiv „Iuliu Hatieganu”. Intrarea la meci este libera. (comunicat si foto: Cluj Crusaders)