FOTE 2013 Brasov: schi, snowboarding, patinaj, hochei si biatlon

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Intre 17 si 22 februarie 2013, la Brasov se desfasoara cea de-a 11-a editie de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), eveniment coordonat de catre Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC), sub patronajul Comitetului International Olimpic (CIO).

Conform directorului executiv al FOTE 2013, dl. Dan Malusel, festivalul este organizat in fiecare an impar, in doua editii, de iarna si de vara, reunind sportivi cu varste intre 14 si 18 ani din cele 49 de tari europene.

La aceasta prima editie hibernala organizata in Romania, concurentii se vor intrece in cadrul a 8 probe. Proba de schi alpin va avea loc in Poiana Brasov (Subteleferic), cea de schi fond la Predeal (Valea Rasnoavei), sariturile cu schiurile pe Valea Carbunarii din Rasnov, proba de patinaj viteza si cea de patinaj artistic pe Patinoarul din Poiana Brasov, competitiile de hochei pe gheata pe Patinoarul Olimpic din Brasov, proba de biatlon la Fundata (Cheile Gradistei), iar cea de snowboarding tot la Predeal, pe partia Clabucet sosire. Bazele sportive de rezerva se afla in orasele Azuga (Sorica), Busteni (Kalinderu) si Sinaia (Valea Dorului).

Satul Sportivilor este situat in Poiana Brasov, unde se afla si cartierul general al Comitetului de Organizare (CO) FOTE Brasov 2013.

Ceremonia de deschidere va avea loc in seara de 17 februarie, pe Stadionul Olimpic de la Liceul Sportiv din Brasov, iar cea de inchidere este programata pe 22 februarie, in Poiana Brasov.