Handbal, Bucuresti: Supercupa Romaniei, oferita de un erou militar

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Finalele Supercupei Romaniei (editia a 15-a) au loc miercuri, 19 august, in Sala Polivalenta din Bucuresti. Finala masculina, dintre HCM Minaur Baia Mare si Energia Targu Jiu se joaca de la ora 17, iar de la ora 20 incepe finala feminina, dintre HCM Baia Mare (detinatoarea trofeului) si CSM Bucuresti.

Federatia Romana de Handbal (FRH) anunta ca cele doua trofee vor fi decernate de Capitanul Laurentiu Serban, erou al Armatei Romane pe frontul de lupta din Afganistan. Acolo, in anul 2006, in timpul unei operatiuni de patrulare, acesta a calcat pe o mina anti-personal, cand incerca sa-si salveze colegii dintr-un TAB atacat cu un dispozitiv exploziv.

Laurentiu Serban este fost parasutist militar si unul dintre putinii absolventi ai US Army Ranger School. El a fost avansat la gradul de capitan si decorat cu Emblema Onoarea Armatei Romane cu Insemn de Razboi. In anul 2011, a fost numit „Eroul Anului” de canalul TV Discovery Romania.

După amputarea piciorului, capitanul Laurentiu Serban si-a continuat activitatea in cadrul Armatei Romane, mergand inca de două ori in Afganistan. In tot acest timp nu si-a abandonat pasiunile: zborul cu parapanta, escaladarea muntilor si motociclismul.