Handbal, calificari CE: Romania vs Finlanda, in direct pe Digi Sport

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 02.04.2014
  • 02.04.2014
  • Chiajna
  • Intrarea libera

Tehnicianul Chiajnei va da lovitura de incepere la partida de handbal dintre Romania si Finlanda. Meciul se va desfasura astazi, 2 aprilie 2014, incepand cu ora 19:30, in Sala Concordia din Chiajna (judetul Ilfov) si conteaza pentru preliminariile Campionatului European masculin din 2016. Sumudica isi va etala pret de cateva minute si calitatile pe semicerc. Intrarea la meci este libera, acesta urmand sa fie difuzat si in direct pe Digi Sport 2.

In prefata partidei, incepand cu ora 17:30, se va disputa un meci de handbal intre grupele de copii de la Concordia Chiajna si CSM Bucuresti.

Returul, pe 5 aprilie

Dupa calificarea de senzatie a campioanei HCM Constanta in sferturile Cupei EHF, nationala masculina abordeaza cu optimism dubla confruntarea cu Finlanda (diseara turul, 5 aprilie returul la Karjaa-Finlanda). Castigatoarele din play-off merg mai departe in faza a doua a calificarilor, iar de aici 14 nationale prind direct biletele pentru Europenele din Polonia din 2016.

Desi nu va putea conta pe Criciotoiu si Csepreghi (accidentati/ambii de la HCM Constanta) si foarte posibil si pe Alexandru Simicu (cel mai bun handbalist roman in 2013), selectionerul Eliodor Voica nu concepe un alt rezultat decat o dubla victorie in fata unui adversar fara traditie in handbal:

„Finlanda nu reprezinta in momentul de fata o mare amenintare, dar trebuie sa fim totusi precauti in abordarea acestei partide. Avem deja experienta nefericita cu Cipru, unde am castigat cu multe emotii, si ar trebui sa invatam din acel episod. Pastrand proportiile, Finlanda are un joc asemanator cu cel al Suediei, un stil nordic. Acest lucru ne va ajuta in perspectiva barajului pentru Mondiale. Suntem un colectiv tanar, de perspectiva, si ne dorim sa readucem handbalul romanesc in elita in anii viitori. „

Goalkeeperul Mihai Popescu (HCM Constanta), cel mai bun handbalist roman in 2010, 2011 si 2012, isi avertizeaza colegii sa ia in serios nationala scandinava:

„Teoretic nu sunt de speriat, dar daca intram in jocul lor ne pot pune probleme.  Rivalitatea dintre HCM Constanta si Stiinta Bacau nu exista si la echipa nationala. Suntem prieteni intre noi in afara terenului si incercam sa formam un grup unit la lot. Momentan nu suntem inca omogenizati la maximum, dar treptat se vede ca devenim o echipa care se poate bate de la egal la egal cu orice nationala din lume.”

Romania a evoluat ultima data la un turneu final al Campionatului European in 1996. In iunie, tricolorii vor intalni Suedia, cvadrupla campioana mondiala, in barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015. (comunicat FRH)