Karpatia Horse Trials revine pe Domeniul Cantacuzino Floresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Ajuns la a doua editie, Karpatia Horse Trials, eveniment hipic international, care se desfasoara in perioada 9-11 octombrie, recreaza si anul acesta splendoarea si frumusetea de altadata a celebrului Domeniu Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova. Propunandu-si sa instituie o traditie in acest spatiu, Fundatia Cantacuzino Floresti si Asociatia Ecvestra Hipohouse  vor  deschide si in 2015 o usa catre vremurile de prestigiu din Romania.

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino Floresti ii asteapta pe pasionatii de calarie, dar si pe nostalgicii trecutului nobiliar din Romania sa se bucure de eleganta echitatiei si de activitatile care vor reconstitui Belle Epoque in contemporaneitate.

Karpatia Horse Trials are loc pe Domeniul Cantacuzino Floresti situat la 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Centrul Domeniului este Palatul „Micul Trianon”, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui stralucirea de altadata, Fundatia Cantacuzino Floresti a organizat un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectarii celor mai bune propuneri de interventie pentru restaurarea, punerea in valoare şi refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”. Castigatorii concursului de arhitectura vor fi anuntati la finalul editiei din acest an a competitiei ecvestre.

Karpatia Horse Trials cupinde doua tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International si Concurs demonstativ de atelaje cu doi si patru cai.
Competiţia ecvestra internationala este impartita pe trei categorii de concurs ( CCI 1*, CCI 2*, CCI 3*) si compusa din probele de Dresaj, Cross-Country si Obstacole.

Concursul de trei stele (CCI 3*) este principala noutate din 2015, fiind etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 si cuprinde o spectaculoasa proba de cross-country, cu obstacole naturale ce se vor intinde pe tot Domeniul. Toate probele se vor remarca prin eleganta şi vor pune in evidenta armonia intre cal si calaret, un dialog special caracterizat prin incredere, precizie, suplete.

Inscrierile pentru toate probele sunt deschise pana pe 1 octombrie, iar participantii confirmati pana acum provin din Anglia, Italia, Bulgaria, Turcia, Franta, Romania. Arbitrii si oficialii prezenti la editia 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Romania.

Alaturi de competitia propriu-zisa, la fel ca anul trecut, publicul va avea ocazia sa petreaca un weekend special, cu aer de poveste, va putea asista la un concurs demonstrativ de atelaje cu doi si patru cai, la demonstratii ecvestre si la o parada cu ogari. Domeniul de 130 de hectare va fi special amenajat pentru activitati destinate atat adultilor, cat si copiilor, precum calarie pe ponei si cai sau plimbari cu trasura.

Acces la Karpatia Horse Trials

9 octombrie - acces gratuit
10 si 11 octombrie - accesul se face pe baza de bilet sau abonament
Copiii sub 10 ani au acces gratuit insotiti de un adult.

Abonamente si bilete

Achizitionate in avans, pana la data de 8 octombrie 2015
Abonament (10 - 11 octombrie): 25 lei;
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 15 lei.

Bilete achizitionate dupa data de 9 octombrie 2015
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 20 lei;
Abonament (10 - 11 octombrie): 35 lei.

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate de la intrare sau on-line, de pe site-ul www.bilete.ro si de la punctele de vanzare bilete.ro.