Maraton Apuseni 2014, liber la inscrieri

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman invita pasionatii de alergare montana sa se inscrie la cea de-a 4-a editie a Maratonului Apuseni msg systems. Incepand cu 1 februarie 2014, atat cei care doresc sa isi testeze pentru prima oara rezistenta, cat si cei care au participat deja la primele trei editii ale maratonului au ocazia sa se inscrie in competitia ce se va desfasura in 24 mai 2014, in statiunea Muntele Baisorii din judetul Cluj.

Startul si sosirea vor avea loc la Pensiunea Skiland din Baisoara, iar circuitul va strabate zona de sud-est a masivului Gilau - Muntele Mare. Traseul va avea 7 puncte de alimentare/hidratare, accesand drumuri publice, drumuri forestiere si poteci montane marcate sau nemarcate.

Probele clasice de maraton (42,8 km) si semimaraton (21,1 km) feminin si masculin se vor desfasura pe categorii de varsta: 16-29, 30-39, 40-49 si 50+, precum si la categoria open. La proba Family (3,2 km) se vor putea inscrie echipe formate dintr-un adult si un copil in varsta de pana la 16 ani, impartite dupa etatea copilului: 0-3, 4-6, 7-9, 10-12 si 13-15 ani.

Pentru castigatorii competitiei vor fi pregatite premii in bani si obiecte in valoare de 25.000 lei. De asemenea, programul din seara premierii va fi variat si atragator, ca la fiecare editie. Inscrierile se fac pe siteul evenimentului, www.maratonapuseni.ro.

Surpriza editiei 2014

Razvan Samoila, coordonatorul Maratonului Apuseni msg systems, dezvaluie surpriza pregatita pentru competitia din mai: „Pentru editia 2014 dorim sa oferim participantilor la proba de maraton un pachet de inscriere mai consistent, care contine in plus, fata de componentele celui de anul trecut, o pereche de jambiere de compresie. Ne pasa de concurentii nostri si dorim sa ii stim cat mai multumiti. De aceea, cu sprijinul partenerului nostru oficial, msg systems Romania, am realizat aceasta investitie importanta, venind astfel in intampinarea nevoilor imediate din timpul cursei.” Pachetul de intampinare le este garantat  doar primilor 600 de concurenti inscrisi (250 la maraton si 350 la semimaraton).

Despre Clubul Alpin Roman

Clubul Alpin Roman, membru al Uniunii Internationale a Asociatiilor de Alpinism, promoveaza sporturile montane si isi desfasoara activitatea specifica inca din 1936. Aproximativ 300 de membri si simpatizanti, dintre care cataratori, speologi, alpinisti, alergatori, drumeti, practicanti de schi alpin si biciclisti montani iau parte anual la activitatile propuse de club, in cadru restrans sau in cadrul celor 4 evenimente nationale pe care acesta le organizeaza: Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata – etapa Romania Busteni, CAR Climb Fest, Festivalul Alpin – Busteni si Maraton Apuseni msg systems.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment sportiv de amploare, unic in Transilvania, care a reusit performante impresionante in editiile anterioare, atragand in ultimii doi ani aproximativ 520 de participanti, majoritatea din Romania, dar si din Bulgaria, Anglia, Norvegia, Cuba, Etiopia si SUA.

Maraton Apuseni msg systems este de asemenea organizat in colaborare cu Asociatia Natura Transilvaniei si cu Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Sectia Universitara Cluj, una din cele mai puternice sectii C.A.R., infiintata in ianuarie 2005 de catre un grup de alpinisti clujeni, numara astazi peste 150 de membri activi. (comunicat D’Avantage Consult)

Cititi si: Maraton Apuseni msg systems, Cluj: Ultima saptamana de inscrieri