Maratonul Bucegilor 2014, alergare si ciclism MTB la Padina Fest

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Pe 26 si 27 iulie 2014, Padina Fest si Smartatletic organizeaza Maratonul Bucegilor pe Platoul Padina, Muntii Bucegi.

Editia a 4-a a Maratonului Bucegilor va avea doua probe independente, trail running si MTB cross-country, dedicate pasionatilor de sporturi de anduranta, entuziastilor si competitorilor experimentati. Fiecare proba beneficiaza de doua trasee – lung si scurt.

Ziua de sambata, 26 iulie, este dedicata probei de trail running ce surprinde prin noul traseu lung (26 km, 1010 m diferenta de nivel) si un traseu scurt (16 km, 690 m diferenta de nivel).

Partea comuna a traseelor poarta concurentii pe Valea Ialomitei, pe langa Pestera Ialomitei, schitul Pestera, bifurcandu-se apoi in dreptul Hotelului Pestera. Traseul lung va continua spre varfurile Gavanele, Bucura si cu sufletul la gura pana la Cabana Omu. Coboarea se va face urmand traseul de iarna prin Saua Cerbului spre Saua Sugarilor, Sfinx si Cabana Babele.

Traseul scurt urca de la Hotel Pestera spre Cabana Babele, punctul de intalnire al traseelor. Coborarea comuna urmareste traseul turistic de la Cabana Piatra Arsa.

Maratonul Bucegilor, MTB

Duminica, 27 iulie, proba de MTB cross-country pastreaza traseul lung (38 km, 1030 m diferenta de nivel) ce trece pe langa numeroase obiective turistice din Muntii Bucegi: Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Babele, Sfinxul, Valea Dorului, Piatra Arsa, Cerdacul si Pestera.

Noutatea probei de MTB este traseul scurt (29 km, 790) care nu va mai parcurge urcarea pana la Babele si coborarea pe la Piatra Arsa.

Inscrierile la Maratonul Bucegilor se pot face online pe site-ul www.padinafest.ro.

Maratonul Bucegilor este integrat in festivalul montan Padina Fest, desfasurat timp de 5 zile, intre 23 si 27 iulie 2014, din programul caruia nu vor lipsi activitatile montane, workshop-urile, concertele si intrecerile sportive chiar in mijlocul naturii. (comunicat SmartAtletic)