Maratonul Copiilor 2012, Bucuresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

In data de 16 octombrie 2012, cu prilejul Zilei Internationale a Alimentatiei (World Food Day), Alianta Internationala Save the Children organizeaza, in toata lumea, cea mai mare cursa alergata de copii pentru copii, Race for Survival, eveniment sportiv ce are ca scop atragerea atentiei liderilor lumii asupra fenomenului de malnutritie infantila, a treia cauza de deces in randul celor mici.

In aceasta zi, aproximativ 20.000 de copii din aproape 40 de tari alearga simultan, in stafeta, pe distanta de maraton, iar in acest an, prin intermediul organizatiei Salvati Copiii, acest lucru se va intampla in premiera si in Romania.

Maratonul Copiilor va avea loc la Bucuresti, pe Stadionul Dinamo, acolo unde, intre orele 10:00 si 14:00, sase echipe a cate 35 de copii, fete si baieti cu varste intre 11 si 13 ani, vor parcurge distanta de 42,195 km in stafeta, pe ture de cate 200 m (plus 195 m la deschidere, ce vor fi parcursi de persoanele publice invitate). Un website global va inregistra rezultatele fiecarei curse.

La eveniment vor lua parte copii din scoli si cluburi sportive scolare bucurestene, voluntari, iar printre invitati se vor afla si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Educatiei.

Fondurile colectate la Maratonul Copiilor vor fi folosite pentru dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti, precum si pentru oferirea de suport nutritional pentru femeile insarcinate, mamele si copiii din comunitatile sarace in care se deruleaza programul „Fiecare Copil Conteaza”, al organizatiei Salvati Copiii.