Maratonul Dacilor, competitie de alergare cu sosirea la Sarmizegetusa Regia

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Maratonul Dacilor (editia a 3-a) se desfasoara sambata, 27 august, la Sarmizegetusa Regia, mai precis in satul Gradistea de Munte (comuna Orastioara de Sus), si este un eveniment care, prin sport, sprijina promovarea originilor si istoriei romanilor.

„Maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor si muntilor, trecand pe la cetatile dacice Costesti-Cetatuie, Costesti-Blidaru, Piatra Rosie si Sarmizegetusa Regia, zone exceptionale ca frumusete si simbolistic”, informeaza organizatorii de la Asociatia Corporeanima.

Maratonul Dacilor propune doua probe: proba de maraton (44 km, start ora 7) si proba de semimaraton (24 km, start ora 9). Concursul va avea traseul in rezervatia Gradistea Muncelului. Sosirea ambelor probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia.

Orastioara de Sus este o comuna in judetul Hunedoara, ce are in componenta urmatoarele sate: Bucium, Costesti, Costesti-Deal, Gradistea de Munte, Ludestii de Jos, Ludestii de Sus, Ocolisu Mic, Orastioara de Sus. La ultimul recensamant din 2011, Orastioara de Sus inregistra o populatie de 2.079 locuitori. (foto: maratonul dacilor 2015)