Maratonul Delta Dunarii 2012, Sulina

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

La doar doua luni de la desfasurarea Maratonului Recunostintei, seria maratoanelor istorice se completeaza cu inca unul, organizat in peisajul feeric al Deltei Dunarii de catre Clubul Eco Alpin, in parteneriat cu Primaria orasului Sulina si DJST Tulcea.

Maratonul Delta Dunarii va lua startul pe 20 octombrie 2012, la ora 9:00, in fata Primariei Sulina, de unde concurentii, pe categoriile feminin si masculin, vor avea posibilitatea sa parcurga fie cursa de 42 km (2 ture de circuit a cate 21, 1 km), fie pe cea de semimaraton, de 21 km.

Se va alerga pe un traseu format preponderent din asfalt (oras) si drumuri de pamant (diguri), dar si pe portiuni acoperite de piatra, pe faleza orasului, sau de nisip, pana la malul Marii Negre.

La finele acestui eveniment sportiv, primii trei clasati vor fi recompensati cu diplome, iar toti cei care vor trece linia de finish vor primi medalii si certificate de participare.

Intrecerile se adreseaza celor care au implinit varsta de 18 ani la data cursei, inscrierile putand fi facute pe www.ilierosu.ro, in schimbul unei taxe de participare de 100 de lei, ce trebuie achitata pana la data de 14 octombrie.

Maratonul Delta Dunarii aminteste de conditiile grele de viata cu care s-au confruntat locuitorii acestei regiuni de-a lungul timpului, si se aseaza, asa cum aminteam si la inceput, in linia maratoanelor istorice din care mai fac parte Supermaratonul „Pe aici nu se trece”, Maratonul „Reintregirii neamului romanesc”, Maratonul Regal, Maratonul Zapezii si Maratonul Recunostintei.

Alaturi de concurenti, 42 de copii din Sulina vor alerga pe traseul cursei de maraton, formand o stafeta de 42 x1 km. (foto: jerseymomsblog.com)