Maratonul International Bucuresti 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia Bucharest Running Club, in colaborare cu Federatia Romana de Atletism si Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza, in zilele de 6 si 7 octombrie 2012, o noua editie a competitiei internationale de alergare Bucharest International Marathon. In cadrul evenimentului sportiv vor avea loc doua curse necompetitive: Cursa Copiilor si Cursa Populara, si patru competitive: Maraton, Semimaraton, Stafeta si Cursa Scaunelor cu Rotile.

 

Cursa Copiilor

Este prima intrecere a Bucharest International Marathon si va avea loc sambata, 6 octombrie, incepand cu ora 10:30. Cursa este rezervata copiilor cu varste intre 4 si 12 ani si va lua startul in Piata Constitutiei. Cei mai mici concurenti, cu varste intre 4 si 6 ani, vor alerga 500 de metri insotiti de un parinte, iar ceilalti vor avea de parcurs un traseu cu lungimea de 1 kilometru.

Inscrierile se fac pe www.bucharest-marathon.com, pana la data de 3 octombrie (ora 20:00), sau la Sport Expo, in Piata Constitutiei, pana pe 6 octombrie, in intervalul orar 8:00–9:45. Nu se percepe taxa de participare.

 

Cursa Populara

Este cea de-a doua proba necompetitiva a Bucharest International Marathon si va lua startul duminica, la ora 9:30, in Piata Constitutiei, de unde va fi parcurs un traseu cu lungimea de 3,5 km. Se va alerga in scop caritabil, sustinand una dintre organizatiile nonguvernamentale si nonprofit, Hospice Casa Sperantei sau ViitorPlus.

Inscrierile se pot face pe site-ul evenimentului, in schimbul unei donatii de 30 de lei, precum si la Sport Expo, in zilele de 5 si 6 octombrie.

 

Maraton, Semimaraton, Stafeta

Cele trei probe competitive ale Maratonului International Bucuresti se vor derula pe un circuit de sosea marcat, pe strazile orasului, cu lungimea de 21,097 km, ce va fi parcurs o data de catre concurentii de la semimaraton, de doua ori de catre cei inscrisi in proba de maraton si tot de doua ori de catre stafete, fiecare dintre cei patru membrii ai acestora avand de alergat cate 10,548 km. Participantii la Cursa Scaunelor cu Rotile vor avea posibilitatea de a-si alege singuri distanta de alergare (42,195 km, 21,097 km sau 3,5 km). Ca si la celelate curse, startul si finish-ul vor avea loc in Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului, la ora 9:20 pentru stafete si Cursa Scaunelor cu Rotile, respectiv la ora 9:30, pentru celelalte curse.

Inscrierile se pot face on line, pana la data de 3 octombrie (ora 20:00), sau la Sport Expo, in zilele de 5 si 6 octombrie.

Taxa de participare este 43 euro – maraton, 33 euro – semimaraton si 93 euro – maraton stafeta, pana la data de 3 octombrie, respectiv 53 euro – maraton, 38 euro – semimaraton si 103 euro – maraton stafeta, pana la data de 6 octombrie. Participarea la Cursa Scaunelor cu Rotile este gratuita.

Harta traseului se afla postata in galeria foto a acestui articol. (foto: bucharest-marathon.com)