Maratonul Nisipului, pe plaja din Mamaia

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Primul maraton pe nisip din Europa isi asteapta concurentii pe plaja statiunii Mamaia duminica, 13 aprilie 2014.

Competitia este organizata, in premiera, de catre Asociatia Sportiva SanaSport Constanta, impreuna cu Directia Judeteana de Sport si Tineret si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral, si cuprinde probele de maraton individual (42,195 km), semimaraton individual (21 km), maraton stafeta (4 x 10,55 km) si cursa individuala de 10 km.

Alergarea se face exclusiv pe nisip, pe un circuit de 10 km, cu startul si sosirea pe plaja Radio Vacanta si punctul intermediar de intoarcere in zona barierelor aflate la iesirea din statiunea Mamaia.

Concursul se adreseaza deopotriva amatorilor si sportivilor profesionisti, cu varste peste 18 ani, si va fi precedat sambata, 12 aprilie, de cursa populara (5 km), o proba necompetitiva adresata alergatorilor de toate varstele. Atat sambata, cat si duminica, startul va fi dat la ora 11:00.

Inscrierea alergatorilor la cursele competitive se face pe www.maratonulnisipului.ro, pana la data de 7 aprilie, iar participarea la cursa populara este gratuita si nu necesita inscriere.

In perioada 11-13 aprilie, in zona de start/ sosire (Mamaia, Vila nr. 1, Radio Vacanta) va avea loc Sanaexpo, expozitie cu vanzare de produse si servicii din domeniul sportiv, al sanatatii si nutritiei. Expozitia este deschisa publicului vineri intre orele 13:00 si 20:00, sambata intre orele 11:00 si 20:00 si duminica in intervalul 8:00-17:00. Mai multe informatii utile gasiti pe site-ul evenimentului. (foto: marathonguiden.dk)