Maratonul Nordul Moldovei, concurs de mountain-biking

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Maratonul Nordul Moldovei (editia a 6-a) este un concurs de ciclism MTB organizat la Horodistea, in ziua de sambata, 27 august, de la ora 9. In cadrul acestui eveniment sportiv vor exista doua probe, la alegere: una scurta de 30 kilometri si alta lunga de 51 kilometri, ultima inregistrand o diferenta de nivel de 1.100 metri.

Am retinut din comunicatul organizatorilor: „Traseul ii va duce pe cei maxim 300 de ciclisti prin Lunca Prutului, traversand drumuri forestiere, zone accidentate, poteci marcate si nemarcate, drumuri publice, dealuri si vai din mai multe sate nordice. Trecem prin cel mai nordic punct al Romaniei, apoi pe langa casa in care s-a nascut Dimitrie Branza, fondatorul Gradinii Botanice din Bucuresti, pe langa casa Sfantului Ioan Iacob Hozevitul, prin padurea Podriga, dar si prin Poiana Teioasa, locul concertelor de la Zilele Nordului. Pedalam pe malul Prutului, prin dreptul satului Pererita, in care s-a nascut Grigore Vieru, traversam Viisoara si Cotusca, mergem pana la Miorcanii lui Ion Pillat si ajungem tocmai pana la Paltinis. Da! Exista si in nordul Romaniei un Paltinis”.

Maratonul Nordul Moldovei face parte din seria de evenimente grupate in Zilele Nordului (ZN) - festival de muzica, arte, calatorii si sport gazduit la Darabani, pe coltul celor trei frontiere: Romania, Ucraina si Republica Moldova.

Horodistea este un sat apartinator comunei Paltinis, in componenta careia mai intra Cuzlau, Paltinis (resedinta) si Slobozia.