Maratonul Pe Aici Nu Se Trece, editia a 5-a

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Maratonul Pe Aici Nu Se Trece are loc in ziua de joi, 6 august, sub deviza „Omagiu, Recunostinta si Respect!” pentru oastasii Armatei Romane care au luptat in Primul Razboi Mondial. Concursul de alergare pe sosea le propune participantilor patru distante diferite: 46 km (Supermaraton, Marasti-Marasesti), 42 km (Maraton, Soveja-Marasti-Varnita), 21 km (Semimaraton, Straoane/ Monument Ecaterina Teodoroiu-Marasesti) si 1,5 km (Cursa populara, Arcul de Triumf Marasti-Mausoleu Marasti).

Altfel spus, maratonul se desfasoara pe un traseu care leaga localitatile Soveja, Racoasa, Marasti, Varnita, Straoane, Panciu, Tisita, Marasesti (judetul Vrancea) si se adreseaza tuturor iubitorilor de alergare si impatimitilor de istorie.

Am retinut din informatiile oferite de organizatori: „Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice «Din dragoste pentru Romania si istoria ei», organizate de maratonistii din Romania in perioada anilor 2011-2015. In cadrul acestui ciclu, concurentii intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor Doua Lacuri, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe Aici Nu Se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, Maratonul Prieteniei - organizat la Plevna, in Bulgaria, prin locuri in care s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta)”.