Maratonul Piatra Craiului la Zarnesti (judetul Brasov)

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Ajuns la a 10-a editie, Maratonul Piatra Craiului are loc in ziua de sambata, 3 octombrie, in judetul Brasov si consta in parcurgerea in alergare, intr-o etapa, a turului Pietrei Craiului, cu plecare si sosire la Zarnesti. Traseul se caracterizeaza prin lungimea (41 km), profilul, tehnicitatea si exigentele specifice mediului alpin al Pietrei Craiului (+2.250 m diferenta de nivel pozitiva, respectiv -2.250 m diferenta de nivel negativa).

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii in natura. Sunt necesare o stare buna de sanatate, un nivel bun de antrenament si o varsta minima de 18 ani. Exceptie pot fi tinerii de 17 ani cu calitati deosebite, dar care trebuie sa aiba acceptul scris si semnat din partea parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de inscriere si pe declaratia de responsabilitate.

Maratonul Piatra Craiului face parte din seria Carpathian Man si este cea mai cunoscuta cursa de alergare montana din Romania. Detalii complete despre concursul de la Zarnesti se gasesc pe site-ul oficial Carpathian Man. (foto: Clara Ungureanu/ Maratonul Piatra Craiului 2014)