Maratonul Recunostintei 2013, Rosia Montana

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sambata ce urmeaza, 17 august 2013, in memoria ostasilor romani ce au luptat in Primul Razboi Mondial se desfasoara a doua editie a Maratonului Recunostintei.

De aceasta data, competitia ia startul in fata Monumentului Eroilor din Rosia Montana, derulandu-se, incepand cu ora 7:00, in arealul Muntilor Apuseni, pe drumul judetean 742 din judetul Alba, in zona localitatilor Rosia Montana, Iacobesti, Gura Rosie si Balmosesti.

Participantii vor concura in probele de maraton (42 km), semimaraton (21 km) si in cursa de 10 km, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 14:00, in fata Monumentului Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial din Rosia Montana.

Competitia, organizata de catre Asociatia PachaMama Romania in parteneriat cu Clubul Eco Alpin, ii este dedicata, deopotriva, campioanei olimpice la maraton, Constantina Dita, care a castigat prima medalie de aur pentru Romania la aceasta proba pe 17 august 2008, la Beijing. De altfel, startul curselor va fi dat telefonic, din America, chiar de catre marea campioana.

Maratonul Recunostintei face parte din seria de maratoane istorice „Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, iar informatii detaliate despre acest eveniment se gasesc pe www.ilierosu.ro si pe www.fouryearsgo.ro.