Minifotbal: Romania, campioana europeana pentru a doua oara

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Reprezentativa Romaniei a castigat, pentru a doua oara, Campionatul European de Minifotbal, competitie rezervata amatorilor, gazduita, intre 4 si 6 noiembrie 2011, de tara noastra. La Tulcea, tricolorii au obtinut o victorie muncita si meritata, luptand cu seriozitate si devotament fata de culorile patriei, reusind, astfel, sa domine in mod clar aceasta intrecere, la care au mai participat echipe din Bulgaria, Grecia, Slovacia, Republica Moldova, Cehia si Cipru. 

 

In drumul catre trofeul european, Romania a batut Bulgaria, Grecia, Slovacia, Republica Moldova si Cehia...

 

... pe ultima, intr-o finala electrizanta care s-a decis dupa executarea loviturilor de departajare, atacantul roman Claudiu Dumitru, jucator in campionatul din Timisoara, devenind golgeterul all-time al competiilor europene de minifotbal, cu un numar de 20 de goluri marcate in cele unsprezece partide pe care le-a jucat sub culorile tarii noastre.

«Victoria noastra a venit ca o incununare a eforturilor sutelor de organizatii locale si a celor aproape 30.000 de minifotbalisti legitimati in toata tara. Spun asta pentru ca minifotbalul este un sport curat, un sport unde valoarea conteaza, unde cei mai buni pe teren castiga intotdeauna. De aceea, nationala noastra a reunit cei mai talentati minifotbalisti amatori din Romania, care provin din campionate din intreaga tara», a spus Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania.

Selectionerul Tiberiu Lajos, fost arbitru UEFA care ocupa si functia de vicepresedinte al Federatiei de minifotbal, a remarcat nivelul inalt al competitiei: «Toate echipele au avut loturi puternice si, cu exceptia meciului disputat cu Bulgaria, in celelalte partide a trebuit sa tragem tare ca sa invingem. Ce a făcut diferenta este in primul rand patriotismul acestor baieti, pentru ca, desi amatori, ei au alergat enorm si au dorit cu sinceritate sa ofere romanilor bucuria unui nou titlu continental la minifotbal.»

 

Cupa continentala pentru echipele de club

 

Tot la Tulcea, presedintele Razvan Burleanu a promovat, in cadrul reuniunii cu ceilalti lideri europeni ai federatiilor nationale de minifotbal, ideea infiintarii unei cupe continentale rezervate echipelor de club. «Ideile federatiei noastre au fost imbratisate de catre toate delegatiile federatiilor nationale din Europa, urmand ca, in perioada urmatoare, sa punem la punct detaliile».

 

Minifotbalul romanesc inscrie in cartea de aur a sportului din tara noastraă o victorie continentala de prestigiu, a doua dupa cea repurtata anul trecut, la Bratislava. «Avem, iata, o echipa de luptatori, de romani care cred in victorie indiferent de scorul de pe tabela de marcaj, de barbati care au castigat acest trofeu fara sa se astepte la prime, cadouri si avantaje materiale, ei gandindu-se doar la faptul ca isi reprezinta patria cu onoare si mandrie», a punctat Razvan Burleanu.