Mountain bike: Epic Bike Ride Transylvania

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

In 2015, Epic Bike Ride Series si-a propus doua evenimente: Epic Bike Ride Transylvania 2015 (tura de 4 zile de mountain bike, de la Brasov pana la Sibiu) si Danube Epic Bike Ride 2015 (tura de 5 zile de road bike, de la Moldova Noua pana la Bucuresti). Se pregatesc o serie de 4 evenimente Epic Bike Ride.

De organizarea evenimentului Epic Bike Ride Transylvania (20-23 august 2015) raspund Asociatia Traiesc Sanatos, Running Media Consulting si Gabriel Solomon.

„O tura unica de mountain bike, asa cum nu ai mai facut vreodata, prin locuri superbe, greu accesibile si tocmai de aceea epice. Bicicleta, aventura, calatorie. Aceasta e combinatia la care ne-am gandit cand am facut Transylvania Epic Bike Ride. Parcurgem in total 325 de kilometri pe asfalt, pe drumuri forestiere, prin colinele Transilvaniei, prin paduri si chiar pe poteci inguste de padure (single trail). Traseul combina portiuni de asfalt cu drumuri de tara, drumuri forestiere cu drumuri de pamant, poteci peste pasuni cu poteci prin padure. Sunt locuri pe care nu le poti parcurge altfel decat la pas sau cu bicicleta. Diferenta de nivel aduga inca putina sare si putin piper traseului”, afirma organizatorii.

Traseul competitiei: Brasov, Racos, Homorod, Rupea, Viscri, Daia, Apold, Sighisoara, Danes, Mălâncrav, Copsa Mare, Biertan, Atel, Darlos, Medias, Sibiu.

Obiective turistice pe traseu: Lacul Racos si Coloane de Bazalt Racos; Cetatea Rupea; satul Viscri si Biserica fortificata inscrisa in patrimoniul UNESCO; bisericile fortificate din Daia, Mălâncrav, Biertan si Bazna; Conacul Apafi; Cetatea medievala din Sighisoara; Cetatea Apold; Cetatea de Balta.

Startul se da joi, 20 august, la ora 10, de la Coresi Shopping Resort, apoi duminica, 23 august, la ora 16:30 se ajunge in Sibiu (Piata Albert Huet). Dupa care de la ora 18:45 se pleaca spre Brasov, sosirea fiind preconizata in jurul orei 21:30. (foto: Epic Bike Ride Transylvania)