Mountain bike in Tara Lovistei: VLC Mountainbiking 2015

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

In nordul judetului Valcea, la circa 24 de kilometri distanta de varsarea raului Lotru in Olt, mai precis in apropiere de coumna Malaia, are loc editia din acest an (a 2-a) a competitiei VLC Mountainbiking 2015 (sambata, 15 august 2015).

Merita amintite informatiile generale oferite de organizatorul Riders Club: „Fiind una din cele sase comune ale Tarii Lovistei, Malaia este asezata intr-una din depresiunile Vaii Lotrului si, desi regiunea este muntoasa, altitudinea la care este situata localitatea Malaia nu depaseste 460 metri. Zona in care se va tine competitia Riders Club este strajuita la Sud de Muntii Capatanii, la Nord de Muntii Lotrului, la Est se invecineaza cu orasul Brezoi, iar la Vest, cu localitatea Voineasa. Tot aici, in Bazinul Lotrului, avem o zona de veche locuire, fapt confirmat de sapaturile arheologice care au scos la iveala, pe teritoriul comunei Malaia, urme din mezolitic (10000 –5500 i.d.Hr.), iar in satul Ciunget, vestigii din epoca bronzului (2200 – 1200 i.d.Hr.), ceramica de uz caznic, pumnale, scule, topoare de cupru. La toate acestea se adauga un ingredient minunat: peisajul natural - unul absolut superb -, care merita explorat, mai ales pe bicicleta”.

Startul e anuntat la ora 11. Detalii suplimentare (inscrieri, traseu, premii, participanti, program) despre evenimentul sportiv din judetul Valcea se gasesc pe site-ul Riders Club. (foto: riders club)