Mountain bike la Cluj Napoca: Maros Bike XCO Cup 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

A treia editie a Maros Bike XCO Cup, singura competitie de ciclism cross-country olimpic din Romania inregistrata in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI) din acest an, se apropie de start. Organizata de catre Clubul Sportiv Maros si programata initial pentru data de 21 aprilie, cursa va avea loc cu doua saptamani mai devreme, in data de 7 aprilie 2012, in padurea Faget din Cluj-Napoca.

Desfasurat sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon si a UCI si incadrat in „Class 1” pentru sportivii profesionisti (elite men si elite women), care au posibilitatea de a acumula puncte importante in clasamentul mondial si in cel de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, precum si de a castiga premii in bani de peste 4000 de euro, evenimentul se adreseaza si ciclistilor neprofesionisti, care se vor putea intrece in cadrul concursului open pentru categoriile hobby (juniori, amatori sau master).

Competitia se va derula pe un traseu de aproximativ 4,8 km lungime si 200 m diferenta de nivel, comun in proportie de 85% amatorilor si profesionistilor, care il vor parcurge de mai multe ori. Primii care vor intra in cursa, incepand cu ora 10:00, vor fi ciclistii inscrisi in categoriile hobby, urmati, doua ore mai tarziu, de elite (feminin si masculin).

Taxa de participare este de 80 lei pentru categoriile UCI si 50 de lei pentru celelalte categorii, inscrierile putand fi facute pe www.cupa.marosbike.ro pana la data de 5 aprilie, sau la fata locului, pe 6 aprilie, intre orele 16:00 si 19:00 si pe 7 aprilie, in intervalul orar 8:00-9:00.

Maros Bike XCO Cup 2012 este organizata cu sprijinul voluntarilor de la Clujul Pedaleaza, Serviciului de Ajutor Maltez in Romania si al Clubului Montan Carpati 29.