Oslea Hike & Ride Challenge (Oslea HRC) – Valea Jiului, concurs de schi si snowboarding

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sambata, 3 martie 2012, incepand cu ora 10:00, in Masivul Oslea, cel mai inalt varf al Muntilor Valcan (1946 m), situat intre Valea Jiului si Valea Cernei (judetul Hunedoara), va lua startul prima editie a unui concurs freeride de schi si snowboarding inedit, care va pune la incercare deopotriva capacitatile tehnice si calitatile fizice ale participantilor.

Oslea Hike & Ride Challenge (Oslea HRC), provocare lansata de catre Clubul Alpin Valea Jiului in parteneriat cu Primaria Orasului Uricani, Salvamont Uricani si Salvamont Lupeni, se adreseaza participantilor cu varsta peste 18 ani, cu experienta in freeride.

Competitia va debuta cu urcarea „la picior” a versantului, pe un traseu marcat si batatorit cu lungimea de aproximativ 2,5 km, intre cota 1300 m si pana la inaltimea de 1940 m, urmata de coborarea pe un traseu de 1,4 km, cu inclinatia versantului de aproximativ 45 de grade. Conform organizatorilor, „Cronometrarea se va face doar pe portiunea de urcare iar la coborare concurentii vor pleca pe rand.”

Atat la schi, cat si la snowboarding, vor fi premiate primele trei locuri (masculin si feminin), punctajul fiind acordat atat in functie de timpul scos de concurenti pe parcursul intregii intreceri, cat si in functie de modul in care a fost executata coborarea (linie, control, fluiditate, tehnica, artificiu tehnic).

Inscrierile se fac pana la data de 28 februarie, in schimbul unei taxe de 50 de lei, aceasta incluzand transportul concurentilor din Uricani pana in zona de concurs si inapoi pana la Pensiunea Retezat, unde va avea loc festivitatea de premiere si un afterparty. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul competitiei, www.osleachallenge.weebly.com.