Paratriathlon, Izvorani: Triatlon si selectie pentru sportivi cu dizabilitati

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Federatia Romana de Triatlon invita sportivii cu dizabilitati sa participe, intre 17 si 19 octombrie 2014, la concursul de paratriatlon „Schimbam perceptia, schimbam vieti” organizat in premiera pentru Romania, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului.

Evenimentul, derulat in cadrul programului Pierre de Coubertin, are loc la Complexul Sydney 2000 de la Izvorani, fiind adresat atat celor care doresc sa concureze, cat si celor care doresc doar sa afle mai multe despre acest sport. Cu acest prilej, cei mai buni participanti vor fi selectionati in vederea formarii lotului national de paratriatlon.

„Paratriatlonul este o varianta de triatlon pentru sportivii si amatorii cu diverse forme de dizabilitati si este un sport dezvoltat si reglementat de catre Uniunea Internationala de Triatlon (ITU) de peste 15 ani. Atletii paratriatlonisti concureaza incadrati in sase categorii, in functie de natura deficientei fizice si trebuie sa parcurga intr-un timp cat mai scurt cele trei probe: inot, ciclism folosind handbike-uri (biciclete actionate manual) sau biciclete tandem (cu ajutorul unui ghid) si alergare (cei care nu pot sa alerge folosesc un scaun cu rotile)”, se arata pe site-ul Federatiei Romane de Triatlon, www.frtri.ro.

Inscrierea, cazarea si masa pentru toti participantii la concursul de paratriatlon de la Izvorani este gratuita. Persoane de contact: Octavian Ilia, paratriatlonist (0744.651.624, ivat_i@yahoo.com), Klosz Peter, secretar general FRTRI (0743.416.873, klosz.peter@frtri.ro).