Pestera Romanesti Marathon, concurs de ciclism cross country

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Concurs de ciclism cross country ce li se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor, Pestera Romanesti Marathon (editia a 3-a) este organizat de Asociatia Club Sportiv Ciclism Dumbravita, la Romanesti - un sat uitat de lume in inima Banatului, la poalele Muntilor Poiana Rusca, in culoarul format de raul Bega si afluentii sai.

Intrecerea propune doua trasee: unul scurt de 61 kilometri (feminin Open, masculin 15-18 ani, masculin 19-29 ani, masculin 30-39 ani, masculin +40 ani) si altul lung de 107 kilometri (Elite Open, Feminin Open, masculin 18-29 ani, masculin 30-39 ani, masculin +40 ani).

Reperele celor doua trasee:

- Romanesti, Farasesti, Casa Padurarului, Complexul Valea lui Liman, Luncanii de Jos, Zolt, Romanesti;

- Romanesti, Farasesti, Casa Padurarului, Complexul Valea lui Liman, Luncanii de Jos, Taul Ursului, Varful Faget, Luncanii de Jos, Zolt, Romanesti.

Se fac inscrieri online pana in ziua de 1 iulie, apoi la fata locului (2 iulie, orele 14-20 si 3 iulie, orele 7-9). Competitia se desfasoara pe drumuri publice, dealuri, poteci, paduri, drumuri forestiere si creste montane, startul fiind programat duminica, 3 iulie 2016, la ora 10, in centrul comunei Romanesti.

Informatii suplimentare legate de Pestera Romanesti Marathon: +40.724.632.320.

Informatii despre comuna Tomesti, judetul Timis

Localitatea Tomesti este o comuna in judetul Timis, care la ultimul recensamant (2011) numara o populatie de 2.093 locuitori si care este formata din satele Balosesti, Colonia Fabricii (sat de resedinta), Luncanii de Jos, Luncanii de Sus, Romanesti si Tomesti.

Atestata documentar pentru intaia data in anul 1597, ca facand parte din judetul Hunedoara, comuna Tomesti are ca obiective turistice Complexul Valea lui Liman, Manastirea Izvorul Miron (cunoscuta de oamenii locului ca Balta Calda) si Pestera de la Romanesti (premiera in Romania: acolo se organizeaza concerte simfonice).